Αυτοκρατορικός γάμος: Παντρεύτηκε ο Ναπολέων Βοναπάρτης την Ολυμπία Ζίνεμπεργκ, του οίκου των Αψβούργων

Αυτοκρατορικός γάμος: Παντρεύτηκε ο Ναπολέων Βοναπάρτης την Ολυμπία Ζίνεμπεργκ, του οίκου των Αψβούργων

Ο 33χρονος Ζαν Κριστόφ Ναπολέων Βοναπάρτης, του οίκου της Γαλλίας, και η 31χρονη κόμισσα Ολυμπία Ντ' Άρκο Ζίνεμπεργκ, του οίκου των Αψβούργων, ένωσαν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου, σε μια τελετή όπου παρευρέθηκαν δεκάδες γαλαζοαίματοι.

Ο γαμπρός είναι τρισεγγονός του Ναπολέοντα Βοναπάρτη και η νύφη δισεγγονή του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας και τρισεγγονή της δεύτερης συζύγου του Ναπολέοντα, της αρχιδούκισσας Μαρίας Λουίζας των Αψβούργων.

Παρά την βροχή, το ζευγάρι ήταν άκρως ευδιάθετο και αποχώρησε με αυτοκίνητο αντίκα.

Η νύφη ήταν πανέμορφη με το μάξι ολόλευκο νυφικό της, μια δημιουργία του οίκου Oscar De La Renta, με εξαιρετικά μακρύ πέπλο το οποίο κρατούσε η αδελφή, κόμισσα Τζιορτζιάνα, κατά την είσοδο στην εκκλησία.

Παρόντες στον «αυτοκρατορικό» γάμο ήταν τέως και νυν γαλαζοαίματοι από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ο πρίγκιπας Γουλιέλμος του Λουξεμβούργου, ο πρίγκιπας Παύλος, γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας με την κόρη του Ολυμπία, η πριγκίπισσα Βεατρίκη του Ηνωμένου Βασιλείου με τον αρραβωνιαστικό της Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, μεγιστάνα της αγοράς ακινήτων, κ.ά.

Powered by TUODY Software