Αθηνά Ωνάση: Επενδύει με στρατηγική στα άλογα κούρσας

Αθηνά Ωνάση: Επενδύει με στρατηγική στα άλογα κούρσας

Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του παππού της, φαίνεται πως κληρονόμησε η Αθηνά Ωνάση, η οποία επενδύει με συνέπεια και μεθοδικότητα στα άλογα επίδειξης.

Το τελευταίο της απόκτημα, που προκάλεσε αίσθηση, ήταν ο Fellow Castlefield, ένας επιβήτορας ηλικίας εννέα ετών με διακρίσεις στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων. Μάλιστα, φήμες θέλουν την τιμή του να φτάνει στα 10 εκατ. ευρώ. 

Ο 13χρονος σήµερα MHS Going Global, τον οποίο απέκτησε τον Νοέµβριο του 2016, κόστισε στην Αθηνά Ωνάση 12 εκατ. ευρώ - ποσό ρεκόρ - και λέγεται ότι είναι το πιο αγαπημένο της άλογο από τα 15 που έχει στην ιδιοκτησία της

Την εποχή εκείνη το εν λόγω άλογο θεωρούνταν ένα από τα πέντε καλύτερα στον κόσμο και είχε μόλις αγωνιστεί μαζί με τον Καναδό ιδιοκτήτη του ιππέα του Γκρεγκ-Πάτρικ Μπρόντερικ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ήρθε στη ζωή της λίγους μήνες μετά τον επεισοδιακό χωρισμό της από τον επί έντεκα χρόνια σύζυγό της Βραζιλιάνο ιππέα Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο.

Ο θρύλος της ιππασίας Ολλανδός Γιαν Τοπς και η Αυστραλή σύζυγός του -επίσης επαγγελματίας αναβάτρια- Εντουίνα Τοπς-Αλεξάντερ έχουν δημιουργήσει λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αϊντχόφεν την Tops International Arena και λειτουργούν ως σύμβουλοι της Ωνάση στις αγοραπωλησίες αλόγων.

Πέρα από το γεγονός ότι η ίδια συνεχίζει να συμμετέχει ως αναβάτρια σε αγώνες, διοργανώνει με αξιοσημείωτη επιτυχία το Athina Onassis Horse Show, το οποίο μάλιστα πλέον περιλαμβάνεται στο ετήσιο πρόγραμμα των Grand Prix της Longines.

Από τη Βραζιλία, όπου ξεκίνησαν, οι ιππικοί αγώνες λαμβάνουν χώρα πλέον στη νότια Γαλλία, συγκεκριμένα στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Παμπελόν. Στην έβδομη διοργάνωση, δε, που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως τις 30 Μαΐου του 2020, αναμένεται να αγωνιστούν συνολικά 120 επαγγελματίες και ερασιτέχνες αναβάτες και να δοκιμαστούν 230 άλογα, ενώ το έπαθλο για τον νικητή έχει οριστεί στα 617.000 ευρώ.

Powered by TUODY Software