Μουσική για... γάτες που χαλαρώνει κι εμάς!

Μουσική για... γάτες που χαλαρώνει κι εμάς!
Ο Ντέιβιντ Τέι είναι ένας αμερικανός βιολοντσελίστας, αλλεργικός στις γάτες. Αφιέρωσε όμως το ταλέντο του, τις γνώσεις του και τον χρόνο του στη δημιουργία ενός μουσικού άλμπουμ αποκλειστικά για... γάτες: οικείοι θόρυβοι, ρονρονίσματα, ήχοι που παραπέμπουν στον θηλασμό και συνθέτουν ένα είδος "κλασικής μουσικής" για αιλουροειδή, ιδού η συνταγή για να αγγίξει κανείς τις ευαίσθητες χορδές κάθε γάτας.

"Διαθέτω περίπου 26 διαφορετικά όργανα που αναπαράγουν το γουργουρητό. Αυτός ο ήχος δημιουργεί την αίσθηση της ευτυχίας", εξήγησε ο Τέι, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας των ΗΠΑ και ερευνητής μουσικολογίας που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Ο συνθέτης παρουσίασε το έργο του στο κοινό του στο Lady Dinah's Cat Emporium τον ένα από τα δύο μπαρ για γάτες του Λονδίνου.

Σ' αυτόν τον γατίσιο παράδεισο δεσπόζει ένας πελώριος ψεύτικος κορμός μπαομπάμπ ανάμεσα σε ονυχοδρόμια, καλαθάκια για ξάπλες και παιχνίδια κάθε είδους.

Ακούστε ΕΔΩ ένα απόσπασμα

Οι πελάτες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν κράτηση 3-4 εβδομάδες νωρίτερα για να μπορέσουν τα γατάκια τους να διασκεδάσουν για μιάμιση ώρα στο μπαρ – κοστίζει 6 λίγες κατ' άτομο (ή κατά γάτο), χωρίς τα αναψυκτικά και τα γλυκά.

Ο 60χρονος Τέι εξήγησε ότι χρησιμοποιεί μουσικά όργανα αλλά οι ήχοι κατόπιν τροποποιούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή για να γίνουν πιο "οικείοι" για τα ζώα. Μόλις ξεκινά η μουσική, ένας ασπροκόκκινος γάτος, ο Ντόνι, εγκαταλείπει αμέσως το αγαπημένο του παιχνίδι –ένα ψεύτικο ποντικάκι– και πλησιάζει τον βιολοντσελίστα ενώ η Λίζι, μια μαύρη γάτα με άσπρα σοσόνια στα πίσω πόδια, κοιτάζει γύρω της με περιέργεια.

"Σκέφτηκα ότι αν έγραφα μουσική που προτιμούν οι γάτες αλλά ήταν ενοχλητική για τους ιδιοκτήτες τους, δεν θα την έβαζαν να την ακούσουν, έτσι ενσωμάτωσα και μια ιδέα ανθρώπινης μουσικής για να χαλαρώνουν και οι άνθρωποι",
συνέχισε ο Τέι.

Η ιδιοκτήτρια του μπαρ, Λορίν Πιρς, είπε ότι "είχε αμφιβολίες" για το κατά πόσο οι γάτες θα εκτιμούσαν τη μουσική του Τέι όμως διαπίστωσε ότι "έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και αντέδρασαν καλύτερα απ' όσο πίστευα".

Ο δίσκος που φέρει τον ουδόλως πρωτότυπο τίτλο "Μουσική για γάτες" κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου. Ο Τέι αποκάλυψε επίσης ότι έχει συνθέσει ήδη μουσική για άλογα και είναι έτοιμος να ηχογραφήσει το έργο του. "Θα ακολουθήσουν οι σκύλοι αλλά αυτό είναι πιο περίπλοκο γιατί η μουσική για τσιουάουα διαφέρει από τη μουσική για λαμπραντόρ", εξήγησε.*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr
Powered by TUODY Software