Σοκ: Βρήκαν σκύλο... πραγματικό σκελετό από την ασιτία!

Σοκ: Βρήκαν σκύλο... πραγματικό σκελετό από την ασιτία!

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις...

Είναι από τα περιστατικά κακοποίησης που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.

Είναι όμως πάντα σοκαριστικό να βλέπεις έναν σκύλο σκελετωμένο, που απέχει λίγες μόλις ώρες από βέβαιο θάνατο, λόγω ανθρώπινης παραμέλησης.

Ο Όσκαρ, ένα αμερικάνικο μπουλντόγκ, βρέθηκε στο δρόμο, σε μια πολυσύχναστη οδική διασταύρωση στο Στόκπορτ του Μάντσεστερ, σε προχωρημένη κατάσταση ασιτίας.

Οι αστυνομικοί της μεγαλύτερης οργάνωσης ενάντια στην κακοποίηση των ζώων στην Αγγλία (RSCPA), που τον διέσωσαν, δεν πίστευαν στα μάτια τους...

Ο σκύλος ζύγιζε το μισό από το βάρος που θα έπρεπε να είναι (45 κιλά), όταν μεταφέρθηκε σε έναν τοπικό κτηνίατρο.

«Είναι τόσο αδύνατο. Στα 16 μου χρόνια ως αστυνομικός της RSPCA, αυτός είναι ο πιο αδύνατος σκύλος που έχω δει ποτέ και που δεν είναι νεκρός. Απείχε μόλις 12 με 24 ώρες από τον θάνατο. Είχε χρησιμοποιήσει όλο το σωματικό του λίπος και μύες – το επόμενο πράγμα που θα χρησιμοποιούσε θα ήταν τα όργανά του και αυτό θα τον σκότωνε» δήλωσε η Ναντίν Πένγκιλι, προσθέτοντας ότι πρόκειται για έναν φιλικό και ευγενικό σκύλο.

Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης έδιναν αρχικά, για 24 ώρες, σταγόνα-σταγόνα νερό στον Όσκαρ και μετά μικρές ποσότητες φαγητού, καθώς το στομάχι του δεν ήταν σε θέση να αντέξει μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.

Και συνέχισε: «Είναι τόσο πεινασμένος που όταν παίρνεις το πιάτο του, σε κοιτάζει τόσο λυπημένος».

Η οργάνωση κατάφερε να εντοπίσει έναν κηδεμόνα του Όσκαρ μέσω του ηλεκτρονικού του τσιπ, ωστόσο το άτομο αυτό ισχυρίστηκε πως είχε δώσει τον σκύλο σε έναν άγνωστο που είχε γνωρίσει στο πάρκο.

Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, προκειμένου να εντοπίσουν αυτόν που ευθύνεται για την εγκληματική παραμέληση του ζώου.

Η οργάνωση ελπίζει πως ο Όσκαρ θα μπορέσει να βρει ένα νέο σπίτι, όταν επιστρέψει στο κανονικό του βάρος.

Πηγή: skylosgiaspiti.gr

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software