Σπαρακτικό: Έγκυος ουρακοτάγκος παγιδεύεται στο τελευταίο όρθιο δέντρο...

Σπαρακτικό: Έγκυος ουρακοτάγκος παγιδεύεται στο τελευταίο όρθιο δέντρο...

Όλη η καταστροφική μανία του ανθρώπου προς τη φύση, το περιβάλλον και τα ζώα αποτυπώνεται σε αυτή την συγκλονιστική φωτογραφία: Ένας θηλυκός ουρακοτάγκος, σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, έχει καταφύγει στην κορυφή του τελευταίου δέντρου, στη ζούγκλα του Βόρνεο, προκειμένου να γλιτώσει από τις μπουλντόζες, που ισοπεδώνουν το δάσος.

Ενώ οι εκσκαφείς αποψίλωναν το «σπίτι» της, η Βoon-Mee αναγκάστηκε να βρει καταφύγιο στο μόνο κορμό που είχε απομείνει, καταδικάζοντας την ίδια και το αγέννητο παιδί της σε ένα αργό και αγωνιώδη θάνατο.

Ήταν υπερβολικά τρομαγμένη για να αφήσει το τελευταίο καταφύγιό της. Αποδείχτηκε, όμως, τυχερή, καθώς ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης International Animal Rescue εγκαίρως, προτού δηλαδή ο ουρακοτάγκος και το αγέννητο μωρό πεθάνουν από ασιτία.

Τα μέλη της ομάδας διάσωσης μαζί με ντόπιους αξιωματούχους πέρασαν ώρες μέσα από εκατοντάδες στρέμματα ισοπέδωσης, με πεσμένα δέντρα και αποκαΐδια (καθώς σε πολλά δέντρα στη συνέχεια βάζουν φωτιά), για να φτάσουν επιτέλους στο σημείο, όπου βρισκόταν η Boon-Mee μαζί με άλλους τρεις ουρακοτάγκους: Τη Charanya και το μωρό της που λιμοκτονούσαν και την Kalaya σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και θηλάζουσα – αν και πουθενά δε βρέθηκε το μωρό της, κάτι που οδήγησε τους ανθρώπους στο συμπέρασμα πως είτε είχε πεθάνει είτε το είχαν πάρει για οικόσιτο.

«Είναι σπαρακτικό να βλέπεις τα ζώα αυτά σε αυτήν τη φρικτή κατάσταση, ενώ το περιβάλλον τους ισοπεδώνεται από τη βιομηχανία φοινικέλαιου. Είναι αποκαμωμένοι από την πείνα. Είναι μία μικρή παρηγοριά πως αυτή τη φορά αντί να τους κυνηγήσουν ή να τους σκοτώσουν, οι άνθρωποι της εταιρείας αποψίλωσης έκανε το σωστό και επικοινώνησε μαζί μας», τόνισε ένας από τους ανθρώπους της οργάνωσης.

Η διάσωση της Boon-Mee αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση, καθώς το ζώο ήταν τρομοκρατημένο και πολύ αδύναμο για να κατέβει από το δέντρο. Γι' αυτό αναγκάστηκαν να την ναρκώσουν για να την πιάσουν.

Οι τρεις ενήλικες ουρακοτάγκοι και το μωρό αρχικά μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο άγριων ζώων – όπου και η Boon-Mee έφερε στον κόσμο το μωρό της – και, στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι σε άλλο σημείο της ζούγκλας.

Στο κυνήγι του κέρδους, εκατοντάδες πρωτεύοντα σφαγιάζονται κάθε χρόνο.

«Παρά την κατάστασή τους, είναι πραγματικά τυχεροί. Το χειρότερο είναι πως υπάρχουν εκατοντάδες ουρακοτάγκοι που δεν έχουν την τύχη τους εξαιτίας των φρικτών συνθηκών όπου αναγκάζονται να ζήσουν», εξηγούν οι άνθρωποι της οργάνωσης.

*Επικοινωνήστε με το NoozPets στο email: pets@nooz.gr

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software