Οι «γειτονιές των χρωμάτων» υπάρχουν και βρίσκονται στην Αγγλία (εικόνες)

Οι «γειτονιές των χρωμάτων» υπάρχουν και βρίσκονται στην Αγγλία (εικόνες)

Οι κάτοικοι του Γκλόστερ, μιας πόλης περίπου 170.000 ψυχών, δεν διαφέρουν σε πολλά από κατοίκους πόλεων ανάλογου μεγέθους και πληθυσμού. Η καθημερινότητά τους είναι αφιερωμένη στη ρουτίνα που χαρακτηρίζει όλους όσοι ζουν σε μεγάλα ή λιγότερο μεγάλα κέντρα. 

Γείτονες άγνωστοι μεταξύ τους, πρόσωπα απορροφημένα στα άγχη της καθημερινότητας και ελάχιστη επικοινωνία, ούτε καν για μια απλή «καλημέρα». Μέχρι που μια απλή σκέψη άλλαξε τα δεδομένα και μαζί και αυτή την κουραστική «σιωπηλή» καθημερινότητα. 

Εμπνευσμένοι από το παράδειγμα των Μπρίστολ και Τόμπερμορι, οι κάτοικοι ενός ολόκληρου οικοδομικού τετραγώνου αποφάσισαν να «αφαιρέσουν» το μονότονο κεραμιδί των τούβλων από το εξωτερικό των σπιτιών τους, βάφοντάς ο καθένας με διαφορετικό χρώμα. 

Το αποτέλεσμα τους αποζημίωσε. Η γειτονιά έγινε ασύγκριτα ομορφότερη αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αλλαγή στην ψυχολογία τους. Για κάποιον... περίεργο και συνάμα προφανή λόγο, η διάθεσή τους άλλαξε σε τέτοιο βαθμό που πλέον όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αφιερώνουν αρκετό χρόνο για να συζητούν λεπτομέρειες της ημέρας με τον γείτονα. Και όχι μόνο με αυτόν, αλλά και με περαστικούς που εντυπωσιάζονται από την εικόνα και σταματούν να χαζέψουν, να ρωτήσουν, να επικροτήσουν.

«Μένω στην περιοχή επί 25 χρόνια και δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να έχω αναπτύξει σχέση με κάποιον από τους γείτονές μου. Πολλούς δεν τους γνώριζα καν και είχα συμβιβασθεί κι εγώ στην ιδέα ότι ζω σε μια βαρετή πόλη με μίζερους ανθρώπους. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς άλλαξαν όλα από μια απλή ιδέα. Οι άνθρωποι είναι πλέον χαμογελαστοί και αποζητούν να περνούν όσο περισσότερο χρόνο γίνεται έξω από το σπίτι, στη γειτονιά, με τον διπλανό τους ακόμα και αν τους χωρίζουν ηλικιακά δεκαετίες», δηλώνει η καθηγήτρια στο επάγγελμα, Κάρεν, πιστοποιώντας γιατί πρέπει όλοι να δίνουμε λίγο χρώμα στη ζωή μας...
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software