Στο μεταξύ στην Ιαπωνία έχασαν ένα ολόκληρο νησί!..

Στο μεταξύ στην Ιαπωνία έχασαν ένα ολόκληρο νησί!..

ν σας πούμε γιατί τα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας κινδυνεύουν με συρρίκνωση θα νομίζετε ότι κοροϊδεύουμε, αλλά θα πέσετε έξω... Γιατί, όντως, υπάρχει... θέμα. 

Τι συνέβη στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Τίποτα το πολύ σοβαρό, απλώς εξαφανίστηκε ως διά μαγείας ένα ολόκληρο νησί... Εντάξει, για να είμαστε ακριβείς ένα νησάκι.

Το Esanbehanakitakojima είναι ένα από τα 158 ακατοίκητα νησιά που βαπτίστηκαν από την κυβέρνηση μόλις το 2014 και των οποίων ο ρόλος είναι η επισήμανση των χωρικών υδάτων της χώρας. 

Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που εκπρόσωποι των Αρχών επισκέφθηκαν το Esanbehanakitakojima και δεν το βρήκαν στη θέση του. Το νησάκι είχε εξαφανιστεί και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί τι συμβαίνει. 

Τα λογικά σενάρια είναι δύο. Το επικρατέστερο ότι καλύφθηκε από τη στάθμη της θάλασσας που ανέβηκε και το λιγότερο επικρατέστερο, ότι διαβρώθηκε πλήρως από τους ανέμους και το χιόνι. 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, τα νησιά μπορούν να χαρακτηριστούν ως τέτοια μόνο εάν μπορούν να φανούν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας ακόμη και σε μεγάλες παλίρροιες. Αν λοιπόν το Esanbehanakitakojima, τα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας θα πρέπει να συρρικνωθούν... 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software