Καυστικός ο Αρκάς: Νέα σκίτσα για τα... "παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού"

Καυστικός ο Αρκάς: Νέα σκίτσα για τα... "παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού"

"Βουτώντας" το πενάκι του στις διαπιστώσεις των ψυχολόγων ότι τα βιώματα της παιδικής μας ηλικίας εγγράφονται στην ψυχή με τρόπο ανεξίτηλο, ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς καυτηριάζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, χωρίς να αναφέρει καθόλου το όνομα του Αλέξη Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, με μια νέα σειρά σκίτσων που ξεκίνησε από τη Δευτέρα (18/2),  ο  σκιτσογράφος έχει επικεντρωθεί σε "Σκηνές από τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού".

Παρουσιάζει, δηλαδή, σκίτσα από έναν πιτσιρικά με ένα αιχμηρό κάθε φορά μήνυμα. 

Στο ένα από τα δυο νέα σκίτσα που δημοσίευσε ο Αρκάς έχει έμμεση αναφορά στην περίφημη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, το καλοκαίρι του 2015. Δείχνει τον "πιτσιρικά" πρωθυπουργό να να λέει σε τρεις φίλους του, οι οποίοι τον περιμένουν με μια μπάλα στα πόδια: "Διαπραγματεύτηκα με τους αντιπάλους και δεν θα χρειαστεί να παίξουμε!.. Χάσαμε ήδη!".

Στο δεύτερο σκίτσο, συναντιούνται δυο πιτσιρικάδες. "Πάλι κοπάνα;", ρωτάει ο ένας. "Ναι!", απαντά ο άλλος. "Τι μάθημα είχατε;", η επόμενη ερώτηση.

"Αγγλικά!", η απάντηση, που παραπέμπει στο επίπεδο χρήσης της αγγλικής γλώσσας από τον πρωθυπουργό.


Την Δευτέρα, δημοσίευσε άλλα δύο σκίτσα.

Το ένα ήταν έμμεση αναφορά στην "αγάπη για την καρέκλα". Ο πιτσιρικάς κάνει κούνια, η μητέρα του τον τραβάει από το κάθισμα λέγοντας "Έλα! Φτάνει πια!", αλλά ο ίδιος αντιστέκεται λέγοντας "Όχι! Κι άλλο! Κι άλλο!".

Το δεύτερο σκίτσο αποτελεί μομφή για τις προεκλογικές υποσχέσεις αλλά και την ευπιστία της κοινής γνώμης. "Αν μου δώσεις τη μπάλα σου, θα σε πάω βόλτα με τον τον φτερωτό μου γάιδαρο!" λέει ο πιτσιρικάς σε έναν συνομήλικό του. "Αλήθεια;!", απαντά εκείνος.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software