Φονική επίθεση καρχαρία σε σέρφερ στη νήσο Reunion

Φονική επίθεση καρχαρία σε σέρφερ στη νήσο Reunion

Μία ακόμα τραγωδία σημειώθηκε στο νησί  Reunion μετά από φονική επίθεση καρχαρία σε επαγγελματία αθλητή σέρφερ.

Το νησί αποτελεί υπερπόντια κτήση της Γαλλίας είναι ηφαιστειογενές στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου και είναι από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για τους σέρφερ.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου στις 17.00 τοπική ώρα στην περιοχή που λέγεται «η φωλιά της χελώνας» και βρίσκεται στη βόρεια είσοδο του Saint-Leu, μιας πόλης στο νότιο τμήμα του νησιού.

Ο σέρφερ ήταν με έναν φίλο του τη στιγμή της επίθεσης και ήταν αυτός που έδωσε την προειδοποίηση στις αρχές.

Παρά την άμεση κινητοποίηση των αρχών δεν στάθηκε δυνατό να σωθεί η ζωή του 27χρονου σέρφερ ο οποίος δέχτηκε επίθεση στο πόδι από τεράστιο καρχαρία.

Οι διασώστες όταν έφτασαν εντόπισαν το άψυχο σώμα του σέρφερ και το κομμένο μέλος αλλά ήταν αργά για τη ζωή του.

24 επιθέσεις σε 8 χρόνια

Αυτή είναι η δεύτερη επίθεση καρχαρία σε σέρφερ μέσα στο 2019 και η 24η σε κολυμβητές ή σέρφερ από το 2011. Έντεκα από αυτές ήταν θανατηφόρες.

Το σημείο που βρέθηκε νεκρός ο 27χρονος θεωρείται «ο παράδεισος των κυμάτων» καθώς λόγω των ρευμάτων σχηματίζονται τεράστια κύματα με μεγάλες δίνες γεγονός που ανεβάζει τις συγκινήσεις των αγωνιζομένων.

Ωστόσο, αρκετές φορές στο παρελθόν οι επαγγελματικοί αγώνες είχαν αναβληθεί ή απαγορευτεί μετά από ανάλογες επιθέσεις των καρχαριών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software