Καθηγητής μετακόμισε με... κανό για να πετύχει φοροαπαλλαγή

Καθηγητής μετακόμισε με... κανό για να πετύχει φοροαπαλλαγή

Η εφορία απέρριπτε επί χρόνια της προσπάθειές του για φοροαπαλλαγή και έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει με κανό - φορτωμένο με τα υπάρχοντά του - στον ποταμό Ριντό.

Με έναν μάλλον… ευφάνταστο τρόπο κατάφερε ένας Καναδός καθηγητής να πετύχει φοροαπαλλαγή, αφού έπεισε την εφορία να δεχτεί ως έξοδα μετακόμισης το ταξίδι του με… κανό μέσω της διώρυγας Ριντό!

Ο Τζον Κόνεκνι τον Ιουνίου του 2018 τοποθέτησε όλα του τα υπάρχοντα στο κανό για να τα μεταφέρει στην Οτάβα όπου επρόκειτο να εργαστεί προσωρινά για το καλοκαίρι. Ο Κόνεκνι διδάσκει σε μια κωμόπολη κοντά στο Τορόντο τους υπόλοιπους μήνες του έτους αλλά τα καλοκαίρια καλύπτει μια απόσταση πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων, συνήθως με τρένο, αεροπλάνο ή αυτοκίνητο, για να δουλέψει με προσωρινές συμβάσεις αλλού.

Σημειώνεται πως ο η εφορία του Καναδά επιτρέπει στους πολίτες που ταξιδεύουν σε απόσταση άνω των 40 χιλιομέτρων προκειμένου να εργαστούν ή να σπουδάσουν να δηλώνουν ορισμένα από τα έξοδα που κάνουν κατά τη μετακόμιση ώστε να έχουν φοροαπαλλαγή. Όμως τα προηγούμενα χρόνια, ο καθηγητής διαπίστωσε ότι του απέρριπταν το αίτημα για επιστροφή χρημάτων. Και είπε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό.

Ο Κόνεκνι διέσχισε με το κανό του πέντε εθνικά πάρκα από τα οποία περνά το ποτάμι Ριντό, που έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Στη διαδρομή του, κράταγε τις αποδείξεις από τα εισιτήρια εισόδου στα πάρκα και τις άδειες για να ανάβει φωτιά και παρουσίασε στην εφορία δαπάνες περίπου 1000 δολαρίων Καναδά (685 ευρώ). Την περασμένη εβδομάδα, πληροφορήθηκε ότι οι δαπάνες του εγκρίθηκαν.

Η εφορία δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται για «μεμονωμένη περίπτωση». Όσο για τον καθηγητή, σκέφτεται τώρα να ταξιδέψει με έλκηθρο που το σέρνουν σκύλοι…

Powered by TUODY Software