Αναβαθμίστηκε η μεγαλύτερη ελληνική πύλη επιστημονικού περιεχομένου

Αναβαθμίστηκε η μεγαλύτερη ελληνική πύλη επιστημονικού περιεχομένου

Ανασχεδιάστηκε εικαστικά, αναβαθμίστηκε τεχνικά και εμπλουτίστηκε το OpenArchives.gr, η μεγαλύτερη ελληνική πύλη πρόσβασης σε έγκριτο επιστημονικό περιεχόμενο, που αναπτύσσεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Η πύλη συγκεντρώνει ήδη 723.000 ψηφιακά τεκμήρια από 73 συλλογές 61 φορέων από την Ελλάδα και την Κύπρο, όπως πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιστημονικές εταιρείες, δημόσιες βιβλιοθήκες, αρχεία και συλλογές ιδρυμάτων.

Ταυτόχρονα, επικαιροποιήθηκαν οι συλλογές που περιλαμβάνει η πύλη. Το OpenArchives.gr απέκτησε πλέον σαφή επιστημονικό προσανατολισμό, καθώς οι πολιτιστικές συλλογές που φιλοξενούσε, είναι πλέον προσπελάσιμες μέσω της πύλης SearchCulture.gr, του εθνικού συσσωρευτή περιεχομένου πολιτιστικής κληρονομιάς.

Διδακτορικές διατριβές, μεταπτυχιακές εργασίες, βιβλία, δημοσιευμένα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, τεκμήρια συνεδρίων, βιβλιοκρισίες, συνεντεύξεις και ηχογραφήσεις περιλαμβάνονται στο αναβαθμισμένο διαδικτυακό περιβάλλον του OpenArchives.gr.

Μεταξύ των online συλλογών, υπάρχουν το Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών (ΕΑΔΔ) που διαχειρίζεται το ΕΚΤ, το αποθετήριο «Ήλιος» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το αποθετήριο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), το αποθετήριο Επιστημονικών Εργασιών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Γκρίζας Βιβλιογραφίας του ΕΚΠΑ, το αποθετήριο της Κεντρικής βιβλιοθήκης του ΕΜΠ και του Πολυτεχνείου Κρήτης, το αποθετήριο του ΤΕΙ Ηπείρου και το αποθετήριο «Κυψέλη» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software