Ήττα στα "χαρτιά" για την Εθνική λόγω Γιάννου

Ήττα στα "χαρτιά" για την Εθνική λόγω Γιάννου
Όπως ενημέρωσε η FIFA, επιβλήθηκε ποινή μηδενισμού στην Εθνική στο φιλικό με την Τουρκία στις 17 Νοεμβρίου αλλά και πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων, λόγω αντικανονικής συμμετοχής του Απόστολου Γιάννου στο συγκεκριμένο ματς.

O διεθνής φορ είχε συμμετάσχει σε επίσημη διοργάνωση με την ομάδα Νέων της Εθνικής Αυστραλίας και έπαιξε στο φιλικό με τους Τούρκους πριν η Ομοσπονδία αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIFA:


«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρήθηκε από τη FIFA για λάθος χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή σε φιλικό απέναντι στην Τουρκία, στις 17 Νοεμβρίου, χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή που δεν είχε δικαίωμα να κληθεί.

Το ματς κατακυρώνεται στην Τουρκία με 3-0 και επιπλέον η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τιμωρείται με πρόστιμο 4.000 ελβετικών φράγκων από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, η οποία την θεωρεί υπεύθυνη για τη μη τήρηση του άρθρου 55, παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η τιμωρία συνδέεται με τον Απόστολο Γιάννου, ο οποίος συμμετείχε σε επίσημη διοργάνωση με την ομάδα Νέων της Εθνικής Αυστραλίας. Συμμετείχε στο φιλικό πριν η ΕΠΟ αιτηθεί προηγουμένως απόφαση για αλλαγή, όπως ορίζουν τα άρθρα 5. παρ. 8 των κανονισμών 1 και 3».
Powered by TUODY Software