Προβοκάτσια κατήγγειλε ο Ολυμπιακός για τα γεγονότα της Πάτρας στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ

Προβοκάτσια κατήγγειλε ο Ολυμπιακός για τα γεγονότα της Πάτρας στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ

Την τιμωρία του για το άρθρο 15, 4α του Πειθαρχικού Κώδικα για επεισόδια χωρίς βιαιοπραγίες και σημαντικές φθορές ξένης περιουσίας, μόνο με πρόστιμο, ζήτησε ο Ολυμπιακός, κατά την απολογία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, για τα όσα έγιναν στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα.

Οι "ερυθρόλευκοι" κινδυνεύουν με ποινή έδρας, πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 250.000 ευρώ και αφαίρεση τριών βαθμών και πήραν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή (9/11) για υπόμνημα. Η απόφαση αναμένεται το αργότερο μέχρι την Πέμπτη (15/11).

"Εδώ κρίνεται ένα πρωτάθλημα, αντιμετωπίστε την υπόθεση με τη δέουσα σοβαρότητα". Με τα λόγια αυτά ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου, νομικός του Ολυμπιακού, ξεκίνησε την αγόρευση για την υπόθεση.

Οι "ερυθρόλευκοι" παρουσίασαν μαρτυρία του αναφερόμενου ως τραυματία να τονίζει ότι πήγε να πάρει ένα ντεπόν από το αμάξι και χτυπήθηκε από οπαδούς της Παναχαϊκής, ενώ ζήτησαν να μην ληφθεί υπόψιν η έκθεση του παρατηρητή, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν είδε το περιστατικό του τραυματισμού, αλλά επικαλείται τον γιατρό. Επίσης, η νομική υπηρεσία του Ολυμπιακού σημείωσε ότι η έκθεση της αστυνομίας είναι συμπληρωματική και να μην ληφθεί πρωτογενώς στα υπόψιν.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού είπε πως υπήρξε άτομο που πήγε στην εξέδρα και έβαλε τον ύμνο του Παναθηναϊκού για να προκαλέσει ένταση, με στόχο να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, έκανε λόγο για προβοκάτορα, τονίζοντας ότι η πληροφορία για την παρουσία του προέρχεται από την Παναχαϊκή. "Ακόμα κι αν δεν δεχθείτε όλο αυτό, υπάρχει η κανονιστική αναγκαιότητα αυτοί οι τρεις βαθμοί να αφαιρεθούν από το Κύπελλο Ελλάδας, όπως ορίζει ο ΚΑΠ", προσέθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Λίνα Σουλούκου, έτερη νομική εκπρόσωπος των Πειραιωτών, η οποία αναφέρθηκε στο άρθρο 41 και τόνισε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι ποινές αφορούν το Κύπελλο.

"Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο ή δεδικασμένο για αφαίρεση βαθμών στο πρωτάθλημα σε ομάδα που παίζει σε φάση Κυπέλλου. Όποιο άλλο προηγούμενο έχει να κάνει με άλλες φάσεις του Κυπέλλου. Όχι αυτήν", υποστήριξε.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς κατέθεσε ως μάρτυρας: "Μιλάμε για μία εξέδρα με τρία σκαλιά. Μην φανταστείτε κάτι φοβερό. Μιλάμε για μία οικογενειακή εξέδρα. Εξέδρα με παιδιά, γέροντες και φίλαθλους. Σε αυτήν την κερκίδα υπάρχει ένας άνθρωπος που βάζει τον ήχο του κινητού για τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Αυτός σηκώθηκε και άρχισε προς την έξοδο. Άρχισε να λέει συγνώμη για την έκφραση 'σας γ...ω'. Εκεί όντως κάποιοι φίλοι του Ολυμπιακού κινήθηκαν προς το μέρος του. Εκείνος έφτασε στην διμοιρία".

"Εκεί η διμοιρία αντί να πάρει αυτόν τον άνθρωπο μπήκε μέσα και άρχισε να ρίχνει χημικά. Εγώ στράφηκα στον αστυνομικό διευθυντή της Πάτρας και του είπα 'τι κάνετε;'. Μου λέει 'δεν καταλαβαίνω. Είναι διμοιρία από την Αθήνα. Δεν το κατάλαβα εκείνη την ώρα αμέσως. Το κατάλαβα μετά. Ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό. Φανταστείτε σε ντέρμπι έχει υπάρξει μάχη σώμα με σώμα και τα ΜΑΤ δεν μπαίνουν μέσα για να μην υπάρξει κλιμάκωση. Εδώ μπήκαν και χτυπούσαν αδιακρίτως. Εγώ δεν είδα να πετάει κανείς αντικείμενα. Είδα να φωνάζουν βοήθεια στην εξέδρα. Ο κόσμος από τα χημικά και που πέφτανε κάτω".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software