Το 2020 τουρνουά ATP 250 στην Ελλάδα!

Το 2020 τουρνουά ATP 250 στην Ελλάδα!

Όπως όλα δείχνουν, μια προσπάθεια χρόνων του ελληνικού τένις έχει πλέον πολλές πιθανότητες να πάρει σάρκα και οστά. Κι αυτό είναι το να διοργανωθεί του χρόνου στην Ελλάδα ένα τουρνουά ΑΤΡ 250.

Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας για την εξεύρεση των απαραίτητων χορηγών και των πόρων, ώστε να υλοποιηθεί η διοργάνωση. Προετεραιότητα της Ομοσπονδίας είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο, σε σύνδεση με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών, που αποτελεί και σημείο πολιτιστικής και αθλητικής αναφοράς.

Ο κ. Ζαννιάς επικοινώνησε με τους αρμόδιους φορείς, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων, για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση, όπως άλλωστε στηρίζουν και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Ταυτόχρονα, όμιλοι μεγάλων επιχειρήσεων εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να στηρίξουν την διοργάνωση, δεδομένου ότι η τρέχουσα συγκυρία με την παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και τη γενικότερη ανάπτυξη του τένις στην Ελλάδα δημιουργούν συνθήκες προβολής της χώρας και του ελληνικού Αθλητισμού.

Μέχρι τώρα όλοι οι φορείς δείχνουν την διάθεση να ανταποκριθούν θετικά στο κάλεσμα της ΕΦΟΑ για τη συνδρομή τους στη μεγάλη αθλητική διοργάνωση και εκκρεμεί η συνδρομή του Δήμου Αθηναίων, που ακόμη δεν έχει απαντήσει.

Επίσης, ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, Στάθης Σταματόπουλος, θέτοντας τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στη διάθεση του τουρνουά. Ο κ. Ζαννιάς δήλωσε ότι, σε περίπτωση δυσκολίας των κάθε είδους εγκρίσεων για το Παναθηναϊκό Στάδιο, δεύτερη επιλογή είναι οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και τρίτη επιλογή οι εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο στη θέση Δύο Αοράκια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software