Είκοσι εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ

Είκοσι εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής για το γήπεδο της ΑΕΚ

Εγκρίθηκε η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και την ερασιτεχνική ΑΕΚ για τη χρηματοδότηση με 20.000.000 της δεύτερης φάσης του γηπέδου της Αγιάς Σοφιάς.

Η εισήγηση του Χρήστου Καραμάνου, Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ΑΕΚ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου, τους μηχανικούς και τον δικηγόρο της Dimand, Μιχάλη Αναστασόπουλου και "dream team" παλαιμάχων αποτελούμενη από τους Νεστορίδη, Σεραφείδη, Συμιγδαλα, Μαύρο, Γεωργαμλή, Ατματσίδη.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2020.

Στο μεταξύ η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και η «Δικέφαλος 1924» ενημέρωσαν για τα μπαράζ προσφυγών εναντίον της κατασκευής της “Αγιά Σοφιάς” στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

"Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και η Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική Α.Ε. ενημερώνουν ότι επήλθαν δύο ακόμα δικαστικές νίκες στο μπαράζ των προσφυγών εναντίον της κατασκευής του γηπέδου της ομάδας μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα απορρίφθηκαν από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας δύο ακόμα προσφυγές με τις οποίες ολοκληρώθηκαν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπήρχαν μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη -από δύο ιδιώτες- στρεφόταν εναντίον της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του γηπέδου και απορρίφτηκε με την απόφαση 456/2019 και η δεύτερη -από 56 πολίτες- εναντίον της Αδειας Δόμησης του γηπέδου, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και της Υψομετρικής μελέτης και απορρίφτηκε με την απόφαση 455/2019.

Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί μία ακόμα δικαίωση στο σερί των εναντίον του γηπέδου μας προσφυγών, που έχουν όλες κριθεί από το ανώτερο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, και απόλυτη επισφράγιση της νομιμότητας στο δρόμο για την επιστροφή μας στη γη των προγόνων και ιδρυτών μας".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software