Νέος πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Νέος πρόεδρος του Απόλλωνα Σμύρνης ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

Ο Απόλλων Σμύρνης σχεδιάζει ήδη τη νέα σεζόν, η οποία θα τον βρει στη δεύτερη κατηγορία μετά και το μαθηματικό υποβιβασμό του από τη Super League.

Ήταν γνωστό ότι ο 66χρονος δημοσιογράφος, Γιώργος Γεωργίου, θ' αναλάμβανε πρόεδρος της ΠΑΕ. Πλέον είναι κι επίσημο. Η Ελαφρά Ταξιαρχία με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι αναλαμβάνει πρόεδρος του Δ.Σ

"Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου είναι από σήμερα πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ", ήταν το περιεχόμενο της λιτής ανακοίνωσης των κυανόλευκων.

Ποιος είναι ο Γιώργος Γεωργίου

Γεννήθηκε στα Πετράλωνα της Αθήνας στις 26 Μαΐου 1952.

Η πρώτη του παρουσία στην έντυπη δημοσιογραφία καταγράφηκε σε νεαρή ηλικία, στην εβδομαδιαία Παναθηναϊκή Φλόγα, στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στο χώρο από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας Ο Φίλαθλος του εκδότη Γιώργου Κουρή υπό την διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη, έχοντας επίσης συνεργαστεί με τα περιοδικά Σύγχρονος Αθλητισμός και Forza.

Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δηλώνει οπαδός του Απόλλωνα Αθηνών αλλά στον Φίλαθλο, την δεκαετία του 1980, έκανε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, πολλές φορές με επικριτικό και δηκτικό τρόπο (γενικότερο χαρακτηριστικό του Φιλάθλου εκείνα τα χρόνια).

Τον χαρακτηρίζει η αντικειμενικότητα και η τάση του να τα λέει "έξω απ' τα δόντια", ασκώντας κριτική σε θεσμούς, πρόσωπα και καταστάσεις του αθλητισμού και κυρίως του ποδοσφαίρου.

Η εκπομπή Το Καφενείο των Φιλάθλων, τηλεοπτικά στο Κανάλι 5 του Γιώργου Κουρή και ραδιοφωνικά στον Sprint FM, υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα, ώστε οι φίλαθλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο. Την τηλεοπτική του εκπομπή έχει κατά διαστήματα παρουσιάσει στους σταθμούς Alpha, Τηλεάστυ, Extra 3 και Kontra Channel.

Από το 2008 πραγματοποιεί καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στον σταθμό Real FM 97.8.

Τον Μάρτιο του 2010 ανακοίνωσε ξαφνικά την αποχώρησή του από την ενεργό δημοσιογραφία, απόφαση την οποία ανακάλεσε μία ημέρα αργότερα, αποδίδοντάς την σε προσωπικούς και όχι επαγγελματικούς λόγους.

Έχει νυμφευθεί δύο φορές, το 1980 με την πρώτη του σύζυγο Μαρία και το 1997 με την τωρινή του σύζυγο Ευγενία. Έχει αποκτήσει με καθεμιά από τις δύο συζύγους του από ένα παιδί, τον Τάσο (γεννήθηκε το 1982, απεβίωσε το 2017 από μια σπάνια ασθένεια, την Αταξία Φρίντραϊχ) και την Σταυρούλα (γενν. 1998) αντίστοιχα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software