Οι αποφάσεις στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ

Οι αποφάσεις στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ

Κομβικά βήματα για να βρεθούν λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ έκαναν οι παράγοντες των ομάδων της Α1 ανδρών, κατά τη σημερινή (15/5) συνεδρίαση τους στον ΕΣΑΚΕ.

Όπως αποφασίστηκε, προχωρά κανονικά η αναδιάρθρωση με 16 ομάδες για τη σεζόν 2019-20, όπερ σημαίνει ότι δεν υποβιβάζονται Λαύριο και Κολοσσός Ρόδου, επικυρώθηκε η βαθμολογία της Α1, δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη των πλέι οφ το Σάββατο 18/5, ενώ συμφωνήθηκε η επιστροφή στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως και να γίνουν αλλαγές στην ΚΕΔ, μετά από συζήτηση με την ΕΟΚ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναδιάρθρωση με 16 ομάδες μπορεί να κρατά στην κατηγορία Λαύριο και Κολοσσό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ισχύσει το ίδιο για τον Ολυμπιακό στην περίπτωση που δεν αγωνιστεί στα πλέι οφ, καθώς αν το πράξει θα υποβιβαστεί άμεσα.

Νωρίτερα, στη διαδικασία επικύρωσης της βαθμολογίας οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αδελφοί Αγγελόπουλοι, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, με τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο να τους «επιτίθεται», σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software