Στρατεύματα στις εγκαταστάσεις που θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Στρατεύματα στις εγκαταστάσεις που θα αγωνιστεί η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Απομένουν 18 ημέρες για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα, ωστόσο το Πεκίνο έχει άλλα προβλήματα τις τελευταίες ημέρες.

Προβλήματα που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν ακόμα και την διεξαγωγή της διοργάνωσης, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας (12/8) εκατοντάδες οχήματα του κινεζικού στρατού έχουν εγκατασταθεί στην Σενζέν, μία από τις 8 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκεί, μάλιστα, θα παίξει -καλών εχόντων των πραγμάτων- και η Ελλάδα στη 2η φάση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα στρατεύματα βρίσκονται στην περιοχή ως επίδειξη δύναμης προς τους διαδηλωτές του γειτονικού Χονγκ Κονγκ (απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα), οι οποίοι έχουν παραλύσει εδώ και σχεδόν 2 εβδομάδες τις εναέριες και επίγειες συγκοινωνίες του κρατιδίου λόγω των συνεχιζόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, στις οποίες συμμετέχουν πάνω από 2.300 πολίτες.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις αρχές Ιουνίου, με αφορμή ένα νομοσχέδιο που προβλέπει την έκδοση στην Κίνα των πολιτών του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι αντιτίθενται στην πολιτική του Πεκίνου. Η ένταση κλιμακώθηκε πριν από μία εβδομάδα, όταν η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, προειδοποίησε ότι η πόλη βρίσκεται στα όρια μιας "εξαιρετικά επικίνδυνης κατάστασης", που θέτει υπό αμφισβήτηση την κυριαρχία της Κίνας.

Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ παράλληλα κηρύχθηκε γενική απεργία που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στο δίκτυο μεταφορών του κρατιδίου. Το τελευταίο επεισόδιο έλαβε χώρα την Δευτέρα (12/8), όταν περίπου 5.000 διαδηλωτές εισέβαλαν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, καταγγέλλοντας υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία στην διαδήλωση της Κυριακής (11/8). Περίπου 200 πτήσεις ματαιώθηκαν.

 

 

 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software