Η Ζανκτ Πάουλι έδιωξε Τούρκο παίκτη που τάχθηκε υπέρ του πολέμου στη Συρία

Η Ζανκτ Πάουλι έδιωξε Τούρκο παίκτη που τάχθηκε υπέρ του πολέμου στη Συρία

Στις τάξεις της Ζανκτ Πάουλι δεν χωρούν ποδοσφαιριστές και γενικότερα άνθρωποι που τάσσονται υπέρ των επεκτατικών πολέμων.

Η πρόσφατη ανάρτηση του Τούρκου ποδοσφαιριστή Τζενκ Σαχίν, ο οποίος προσευχήθηκε για την πολεμική αποστολή των συμπατριωτών του στη βόρεια Συρία, προκάλεσε τεράστια αντίδραση στον γερμανικό σύλλογο.

Οι οπαδοί απαίτησαν στο φιλικό με τη Βέρντερ από τη διοίκηση την απομάκρυνσή του, φωνάζοντας συνθήματα κατά της πρωτοβουλίας των Τούρκων.

Αυτό έγινε πράξη την Δευτέρα, όταν με ανακοίνωσή της, η ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας γνωστοποίησε ότι αποδέσμευσε τον 25χρονο εξτρέμ, καθώς επέδειξε ασέβεια ως προς τις αξίες του κλαμπ, προσθέτοντας  πως με την αποπομπή του προστατεύει και τον ίδιο τον παίκτη.

Η Ζάνκτ Πάουλι, είναι η πρώτη ομάδα που απαγόρευσε εθνικιστικά και φασιστικά λάβαρα στο γήπεδό της και πρόκειται από τους λίγους συλλόγους που συνδέει άρρηκτα το ποδόσφαιρο με την κοινωνία και τα κινήματα, μέσα από τα οποία εκφράζεται.

Στο καταστατικό του συλλόγου μάλιστα αναγράφεται πως στο γήπεδο απαγορεύεται κάθε μορφή εκδήλωσης εναντίον ανθρώπων διαφορετικού χρώματος, εναλλακτικών πεποιθήσεων και ποικίλων σεξουαλικών προτιμήσεων.

Powered by TUODY Software