Ρατσιστικό παραλήρημα από Βούλγαρους, απάντηση στο γήπεδο από Άγγλους

Ρατσιστικό παραλήρημα από Βούλγαρους, απάντηση στο γήπεδο από Άγγλους

Η Αγγλία έκανε μια σημαντική «πράξη» εναντίον του ρατσισμού, συντρίβοντας τη Βουλγαρία 6-0 σε έναν προκριματικό αγώνα του EURO 2020, ο οποίος σταμάτησε δύο φορές από τον διαιτητή λόγω ρατσιστικών επιθέσεων στους παίκτες της Αγγλίας.

Ο Άγγλος ομοσπονδιακός προπονητής Γκάρεθ Σαουθγκέιτ τοποθετήθηκε σχετικά και σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ μια τέτοια κατάσταση στο διεθνές ποδόσφαιρο».

Στη συνέχεια τόνισε: «Για εμένα, μια ακόμα μεγαλύτερη πράξη ήταν ο τρόπος που έπαιξαν οι παίκτες μας. Έχουμε παίκτες που έχουν περάσει από κάτι που δεν θα έπρεπε ποτέ να το βιώσουν, αλλά πραγματικά έχουν τελειώσει το παιχνίδι με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους για το πώς έχουν παίξει. Θέλουν πάντα η ιστορία να είναι για το ποδόσφαιρο, αλλά είναι επίσης μέρος ενός πράγματος που πιστεύω ότι θα είναι μεγαλύτερο».

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της Βουλγαρίας, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ και αρκετοί από τους παίκτες του δήλωσαν ότι δεν άκουσαν κανένα ρατσιστικό σύνθημα που να απευθυνόταν προς την ομάδα της Αγγλίας, κατά την χθεσινή μεταξύ προκριματική αναμέτρηση του EURO 2020,  που σταμάτησε δύο φορές από τον διαιτητή. 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software