Ολυμπιακός-Μπάγερν: Εισβολή κουκουλοφόρων και διακοπή στο Youth League

Ολυμπιακός-Μπάγερν: Εισβολή κουκουλοφόρων και διακοπή στο Youth League

Σαράντα χούλιγκανς με κράνη και ρόπαλα εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του βοηθητικού γηπέδου του Ρέντη και επιτέθηκαν σε φίλους της Μπάγερν Μονάχου, στο τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για το Youth League, το Champions League για ομάδες Κ19.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στο 87ο λεπτό της συνάντησης κι ενώ οι Βαυαροί ήταν μπροστά στο σκορ με 4-0. Οι άγνωστοι κατευθύνθηκαν προς την κερκίδα όπου βρίσκονταν φίλοι της Μπάγερν, οι οποίοι είχαν καταφθάσει στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τον αγώνα των ανδρών το βράδυ της Τρίτης στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'.

Οι χούλιγκανς κατευθύνονταν προς τους φίλους της Μπάγερν, ωστόσο οι Νίκος Βαμβακούλας και Γιώργος Βαΐτσης αντιλήφθηκαν εγκαίρως τι συνέβαινε και ειδοποίησαν τους σεκιούριτι, με συνέπεια να σχηματίσουν ένα τείχος και να προφυλάξουν τους Γερμανούς φιλάθλους.

Οι κουκουλοφόροι δεν μπήκαν από την κεντρική είσοδο του Ρέντη, αλλά από τον πίσω δρόμο, από την πύλη που ανοίγει για να μπορούν να εισέρχονται τα οχήματα στο χώρο του πάρκινγκ.

Οι παίκτες της Μπάγερν απομακρύνθηκαν από το σημείο και ο διαιτητής διέκοψε άμεσα τον αγώνα, μέχρι οι χούλιγκαν να τραπούν σε φυγή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, εξίσου σοκαρισμένοι, επιχείρησαν να καθησυχάσουν τους αντιπάλους τους και τους ζητούσαν συγγνώμη.

Ύστερα από διακοπή περίπου 20 λεπτών κι ενώ τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει, ο διαιτητής κάλεσε τους 11 παίκτες κάθε ομάδες να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο και να αλλάξουν πάσες στο κέντρο από το 87' μέχρι το 90'. Στη συνέχεια, με αυτόν τον τρόπο, σφύριξε τη λήξη.

 

 

Στην κερκίδα του γηπέδου βρίσκονταν μεταξύ άλλων και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Τζον φαν'τ Σιπ.

Powered by TUODY Software