Πικέ: ''Αποσύρομαι το 2022, ίσως και νωρίτερα''

Πικέ: ''Αποσύρομαι το 2022, ίσως και νωρίτερα''

Ο Ζεράρ Πικέ παραχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ''Mundo Deportivo'' μιλώντας, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο ζωής του, την αφοσίωση του στην Μπαρτσελόνα αλλά και το μέλλον του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο 32χρονος παίκτης υπογράμμισε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στην καταλανική ομάδα και δε δίστασε να απορρίψει το ενδεχόμενο να φορέσει άλλη φανέλα: ''Το έχω ξαναπεί, η τελευταία ομάδα μου θα είναι η Μπαρτσελόνα. Δεν έχω καμία πρόθεση να φορέσω τη φανέλα κάποιας άλλης ομάδας διότι ο λόγος που παίζω ποδόσφαιρο είναι γιατί ήμουν οπαδός όλη τη ζωή μου. Για εμένα, η Μπαρτσελόνα είναι το μεγαλύτερο όνειρο όλων, ανεξαρτήτως του πώς δημιουργήθηκε το Davis Cup. Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να φορέσω τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Όσο αισθάνομαι δυνατός και έχω θέληση, θα φορέσω τη φανέλα της Μπαρτσελόνα''.

Ο Ισπανός αμυντικός αποκάλυψε τα σχέδια του για το μέλλον και την ποδοσφαιρική του πορεία: ''Τα συμβόλαια είναι για να τα τηρούμε. Πρόθεσή μου είναι να αποσυρθώ το 2022, όμως δεν έχω γυάλινη σφαίρα και δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι μέχρι τότε. Αν καταλάβω πως δεν είμαι πλέον το ίδιο σημαντικός ή δεν βρίσκομαι στο επίπεδο που επιθυμώ, τότε δεν έχω θέμα να αποσυρθώ και νωρίτερα. Νομίζω, πάντως, πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί γιατί γνωρίζω τον εαυτό μου και θεωρώ πως μπορώ να αντέξω μέχρι το 2022. Ωστόσο, ποτέ δεν ξέρεις''.

Όσο για την καθημερινότητά του, μίλησε για την προτίμησή του στο NBA και τα...ξενύχτια που αυτό συνεπάγεται, ενώ δήλωσε πόσο σημαντικό είναι για την απόδοσή του να τρέφεται σωστά και να κοιμάται αρκετά, προφυλάσσοντας ταυτόχρονα και την καλή ψυχολογία του: "Κάποιες ημέρες κοιμάμαι 4-5 ώρες, όμως γενικά και ειδικά πριν από αγώνες, κοιμάμαι 10 ώρες και δύο ώρες το μεσημέρι. Ναι, είναι αλήθεια πως κάποιες φορές κοιμάμαι λιγότερες ώρες επειδή μ' αρέσει το NBA και όπως καταλαβαίνετε οι αγώνες είναι αργά το βράδυ κι αναγκάζομαι να ξενυχτίσω όπως κι αρκετοί άλλοι άνθρωποι. Το φαγητό και ο ύπνος είναι πολύ σημαντικά για ένα ποδοσφαιριστή, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα όπως η καλή προπόνηση και η ψυχολογία που παίζουν σημαντικό ρόλο. Το γεγονός πως αγωνίζομαι στην Μπαρτσελόνα επί 12 συναπτά έτη δεν είναι τυχαίο, αλλά επειδή δουλεύω σκληρά και ακολουθώ έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής".

Σχετικά με τη νέα του ασχολία, το Davis Cup, ανέφερε πως μέσω αυτού ενισχύεται το κίνητρο και η διάθεσή του να τα δώσει όλα στο γήπεδο: ''Αν θες να σου πω την αλήθεια, όσο περισσότερο κάνω τέτοια πράγματα τόσο περισσότερο ενισχύεται το κίνητρό μου στο τερέν. Δε θέλω να με βλέπω εκτός, θέλω να απολαύσω περισσότερο το παιχνίδι. Πιστεύω πως είναι πράγματα που τροφοδοτούν το ένα το άλλο, και μου πάει''.

Powered by TUODY Software