Αυγενάκης κατά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Αυγενάκης κατά Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Η FIFA/UEFA και ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέβαλαν την πρώτη συνεδρίαση της «Steering Committee». Δεν εμφανίστηκαν οι ξένοι αξιωματούχοι και ο υφυπουργός Αθλητισμού, λόγω των γεγονότων στο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Aναβολή της προγραμματισμένης – για σήμερα το πρωί- συνεδρίασης μεταξύ της περίφημης «Steering Committee» (Επιτροπή Καθοδήγησης) στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ζήτησε ο Λευτέρης Αυγενάκης λόγω των γεγονότων στο ντέρμπι Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και λόγω της συμπεριφοράς των δύο ομάδων: Αφενός στην συμπεριφορά του Ολυμπιακού απέναντι σε FIFA/UEFA, αφετέρου στην συμπεριφορά του ΠΑΟΚ απέναντι στον ίδιο!

Η προγραμματισμένη σύσκεψη που αφορά στην ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και την ακεραιότητα των διοργανώσεων αναβλήθηκε, αφού οι εκπρόσωποι της FIFA και της UEFA δεν εμφανίστηκαν καθόλου και ειδικότερα οι Χούμπελ, Νικόλα, Γεωργίου και οι ειδικοί της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας για την ασφάλεια και την ακεραιότητα, Τίμερ και Ραουντένσκι, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, ωστόσο, βρισκόταν στο γραφείο του.

Σε μια κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τόσο ο υφυπουργός, αλλά και οι διεθνείς συνομοσπονδίες, καταδικάζουν με τρόπο απερίφραστο κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Έπειτα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, καθώς και τα περιστατικά κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς, αλλά και εκείνα κατά των αντιπροσώπων της FIFA και της UEFA από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Steering Committee, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από διαβουλεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού με τη FIFA και την UEFA. Η FIFA, η UEFA και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταδικάζουν με τον πιο δυνατό τρόπο κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Νωρίτερα μια δριμεία ανακοίνωση κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε μια κατά μέτωπον επίθεση στον υφυπουργό, σημειώνοντας ότι «όσα διαδραματίστηκαν, αν δεν έγιναν με τις ευλογίες του, σίγουρα απολαμβάνουν την ανοχή του και είναι επακόλουθα της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με την αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ».

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:

«Η FIFA, η UEFA και ο Λευτέρης Αυγενάκης, καταδικάζουν με τον πιο δυνατό τρόπο κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο – Για άλλη μια φορά ο υφυπουργός εξισώνει πρόσωπα και καταστάσεις προσπαθώντας να κάνει τον ΠΑΟΚ συμμέτοχο και… συνένοχο με τον Ολυμπιακό.

Για άλλη μια φορά βεβαίως, κατά την πάγια τακτική του, ο Λευτέρης Αυγενάκης εξισώνει πρόσωπα και καταστάσεις προσπαθώντας να κάνει τον ΠΑΟΚ συμμέτοχο και… συνένοχο με τον Ολυμπιακό.

Με μια σειρά γεγονότων που έχουν στιγματίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, «χρεώνουν» επιλεκτική ευαισθησία στον κ. Αυγενάκη και καλούς τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης να πάρουν ξεκάθαρη θέση για εκείνον.

Ο πρωταίτιος των χθεσινών γεγονότων κατά την άφιξη της αποστολής της ομάδας, αλλά και στο ημίχρονο της αναμέτρησης στα αποδυτήρια των διαιτητών, έχει όνομα και λέγεται Λευτέρης Αυγενάκης. Όσα διαδραματίστηκαν, αν δεν έγιναν με τις ευλογίες του, σίγουρα απολαμβάνουν της ανοχής του και είναι επακόλουθα της συνάντησης που είχε την περασμένη Παρασκευή με την αντιπροσωπεία του ΟΣΦΠ (Μώραλης, Καραπαπάς, Σουλούκου) όλως τυχαίως δύο μέρες πριν το μεταξύ μας ντέρμπι.

Το γεγονός αυτό νομιμοποίησε τα φαινόμενα ασυδοσίας που παρατηρούνται συχνά στο συγκεκριμένο γήπεδο και δεν είναι τυχαίο πως όποτε ο Ολυμπιακός δεν παίρνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί ή αισθάνεται αδύναμος, το Καραϊσκάκη μετατρέπεται σε αυτόνομη περιοχή όπου καταργούνται οι νόμοι του κράτους.

Το ότι εν τέλει δεν προκλήθηκε κάποια βαριά σωματική βλάβη σε μέλος της αποστολής, οφείλεται στους ανθρώπους της ασφάλειας της ομάδας μας που συνόδευαν την αποστολή, ενώ η πλειονότητα της αστυνομικής δύναμης ήταν απούσα ή θεατής.

Όπως και στον χαρακτήρα μας, αφού έχουμε μάθει να μπαίνουμε και να παίζουμε και όχι ν΄αναζητούμε αφορμές σε χαρτοπετσέτες».

Powered by TUODY Software