Το Βραβείο "Νίκη 2011" στον Δρ. Μ. Καμβυσέλη

Το Βραβείο "Νίκη 2011" στον Δρ. Μ. Καμβυσέλη
Το ΑΙΤ απένειμε το Βραβείο Νίκη στον Δρ. Μανώλη Καμβυσέλη (Kellis), Τακτικό Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή της ομάδας Υπολογιστικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Ο θεσμός του Βραβείου, έχει καθιερωθεί από το ΑΙΤ, με σκοπό την αναγνώριση των διεθνώς διακεκριμένων Ελλήνων προσωπικοτήτων για την συμβολή τους στην πρόοδο των επιστημών και της τεχνολογίας. Στόχος του Βραβείου είναι η ενίσχυση του Ταμείου Υποτροφιών, Βραβείων και Οικονομικής Βοήθειας του ΑΙΤ.

Το βραβείο απένειμε ο Δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, παρουσία 300 διακεκριμένων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο επίτιμος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, επιχειρηματίες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Την βράβευση χαιρέτησαν με ειδικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

Ο Δρ. Καμβυσέλης αποδέχθηκε το βραβείο λέγοντας: “Δέχομαι το Βραβείο Νίκη, ως βραβείο ομαδικό, γιατί είναι μία ομάδα ολόκληρη που με βοήθησε να φτάσω έως εδώ, δεν έχω φτάσει μόνος μου”.

Συνεχίζοντας την ευχαριστήρια ομιλία του μοιράστηκε το όραμα του για το μέλλον, όπου οι επισκέψεις στον γιατρό θα συνοδεύονται με το προσωπικό μας γονιδίωμα, και όλες οι ασθένειες και η αντιμετώπιση τους θα είναι προσωπικές.

Έκλεισε την ομιλία του με την ελπίδα  η Ελλάδα να βγει πιο δυνατή από την κρίση, το ΑΙΤ να συνεχίσει την δυναμική του πορεία και η επιστήμη να βρεθεί στο κέντρο της ανάπτυξης.

Το έργο του Δρ. Καμβυσέλη παρουσίασε ο καθηγητής κ. Στυλιανός Αντωναράκης, Διευθυντής του Τμήματος Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής και κάτοχος της έδρας Louis-Jeantet στην Ιατρική σχολή της Γενεύης, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του αναγνώρισε την δουλεία του Μ. Καμβυσέλη ως πρωτότυπη, και καινοτόμα, και εξήρε την διαφορετική του οπτική.
 
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΙΤ, Σωκράτης Κόκκαλης, τόνισε πως αντί η Ελλάδα να επενδύσει στην επιστήμη και την παιδεία, ως τη βασική οδό για την έξοδό μας από την κρίση, η παιδεία είναι ακόμα ένα αγαθό που απαγορεύεται να επενδύσει κάποιος ιδιώτης.
 
Το Βραβείο ΝΙΚΗ απονέμουν κάθε χρόνο οι Φίλοι ΑΙΤ, στο πλαίσιο της αποστολής τους να συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης ενισχύουν το Ταμείο Υποτροφιών, Βραβείων και Οικονομικής Βοήθειας Σπουδών, για τους άριστους και άπορους φοιτητές του ΑΙΤ από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Το ΑΙΤ έχει προσφέρει από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, υποτροφίες ύψους 5,3 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ σε 420 φοιτητές από 25 χώρες.
 
Ο Μανώλης Καμβυσέλης βραβεύθηκε για τη διακεκριμένη συμβολή του στην επιστήμη και την ερεύνα για το ανθρώπινο γονιδίωμα, με την ομάδα Υπολογιστικής Βιολογίας του ΜΙΤ.

Η ανταπόκριση όλων για το Βραβείο Νίκη ξεπέρασε κάθε προσδοκία, στέλνοντας το μήνυμα πως η έξοδος από την κρίση, μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την εκπαίδευση!

Αναλογιζόμενοι τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, οι χορηγοί – συμπαραστάτες της εκδήλωσης αξίζουν ακόμα μεγαλύτερη αναγνώριση.

Consolidated Contractors Company, SUNTECH, INTRACOM Holdings, Travel Plan, Καθημερινή, Intrasoft International, Attica Bank, Med Nautilus, hol, Raycap, Intralot, ΣΟΛ Ορκωτοί Λογιστές, Intrakat, INTRACOM Defense Electronics, YINGLI Green Energy, AES, INTRACOM Telecom, ΚΥΡ. ΓΙΑΝΝΗ, Ι.Θ. ΗΡΕΙΩΤΗΣ και συνεργάτες, PROTERGIA, ROHDE & SCHWARZ, UNIT-HELLAS, Huawei, CHARTIS, Πλαίσιο, ADAPTit, INTERAMERICAN, SEMICON, BIG SOLAR, hp, CQS, ARROW Electronics, Crystek Corporation, AMYNA, WWW, Sensap, Μ. Ρωμανός ΕΠΕ, Επιστημονικό Marketing Management, Nooz.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software