Καταδίκη τριών για hacking εταιρειών video games

Καταδίκη τριών για hacking εταιρειών video games
Τον Ιούλιο του 2013, οι αρχές των ΗΠΑ απήγγειλαν κατηγορίες εις βάρος τριών ατόμων, για hacking στα δίκτυα μεγάλων εταιρειών βιντεοπαιχνιδιών και απόπειρα  υποκλοπής ακυκλοφόρητων εκδόσεων παιχνιδιών.

Το κατηγορητήριο, το οποίο κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, δείχνει ότι ο δεκανιάχρονος Nathan Leroux, ο 28χρονος Sanadodeh Nesheiwat και ο David, Pokora βρέθηκαν ένοχοι για 15 κακουργήματα, όπως hacking, απάτη, κλοπή ταυτότητας, ποινική παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και συνωμοσία.

Το FBI συνέλαβε τους Leroux και Nesheiwat, όμως είναι αβέβαιο εάν ο Pokora έχει τεθεί υπό κράτηση. Δύο ακόμη άτομα φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, όμως δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες μέχρι στιγμής.

Οι αρχές πιστεύουν ότι οι ύποπτοι ξεκίνησαν τη δράση τους στις αρχές του 2011. Για περισσότερα από δυο χρόνια, οι hackers στόχευαν μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης video games, συμπεριλαμβανομένων των Activision Blizzard, Epic Games, Valve και Zombie Studios. Oι εγκληματίες πραγματοποίησαν επίσης επίθεση hacking έναντι της Microsoft, σε μια προσπάθεια να υποκλέψουν το design της κονσόλας του Xbox .

Οι hackers φέρεται ότι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ανέκδοτες εκδόσεις παιχνιδιών, όπως το Gears of War 3 και Call of Duty: Modern Warfare 3. Επίσης με τις πληροφορίες που κατάφεραν να υποκλέψουν από τη Microsoft κατάφεραν να δημιουργήσουν μια πλαστή έκδοση της κονσόλας του Xbox, την οποία σκόπευαν να πουλήσουν για 5000 δολάρια ( € 3600 ) .

Οι πράκτορες του FBI κατάφεραν να εντοπίσουν εγκαίρως και να αποκτήσουν την πλαστή έκδοση της κονσόλας. Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι η κονσόλα περιείχε κλεμμένα στοιχεία για τα οποία κατείχε την πνευματική ιδιοκτησία.

Πηγή: SecNews
Powered by TUODY Software