Χρυσό το Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου στο RobotChallenge

Χρυσό το Πολυτεχνείο Βουκουρεστίου στο RobotChallenge
Δύο χρυσά μετάλλια απονεμήθηκαν στη ρουμανική τεχνολογική ομάδα από το Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου, που συμμετείχε στον διαγωνισμό σύγχρονης ρομποτικής καινοτομίας (RobotChallenge), που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

Η ρουμανική τεχνολογική ομάδα, αποτελούμενη από καθηγητές και σπουδαστές από τα τμήματα Ελέγχου Αυτοματισμών, Επιστήμης των Υπολογιστών, αλλά και Σύγχρονης Βιομηχανικής Παραγωγής, κατατάχθηκαν, στο σύνολο, στην 3η θέση.

Οι σπουδαστές κατασκεύασαν δύο ρομπότ, τον "Fatty" (παχουλός) και τον "Skinny" (αδύνατος) που συμμετείχαν σε δύο διαγωνισμούς, καθώς έπρεπε να ακολουθήσουν όσο το δυνατό πιο γρήγορα μία μαύρη γραμμή σε φωτεινό υπόβαθρο, αλλά και να παρακάμψουν εμπόδια διαφόρων τύπων.

Όπως αποδείχτηκε στη διάρκεια του διαγωνισμού, ο ανταγωνισμός ήταν σκληρός, ενώ την πρώτη θέση κατέλαβε η τεχνολογική ομάδα του Μεξικού.

Ο διαγωνισμός RobotChallenge κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των διεθνών εκθέσεων τεχνολογικής καινοτομίας, με έμφαση στις αυτόνομες συσκευές ρομποτικής, ενώ διοργανώνεται από την Αυστριακή Κοινότητα για την Καινοτομία στην Πληροφορική.

Οι Ρουμάνοι σπουδαστές κατασκεύασαν τα δύο ρομπότ από το μηδέν, ενώ προσομοίωσαν αυτοματισμούς στο πλαίσιο της Φόρμουλα-1.

Powered by TUODY Software