Η εφαρμογή για εντοπισμό θέσεων πάρκινγκ νικήτρια στον διαγωνισμό του ΕΜΠ

Η εφαρμογή για εντοπισμό θέσεων πάρκινγκ νικήτρια στον διαγωνισμό του ΕΜΠ

Η ομάδα Sensates κατέκτησε την πρώτη θέση του φοιτητικού διαγωνισμού «Sensors & Coding Hackathon», αναπτύσσοντας την εφαρμογή «Senspot» για τον εντοπισμό διαθέσιμων θέσεων πάρκινγκ σε «έξυπνες» πόλεις.

Η νικήτρια ομάδα αποτελείτο από τους φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ) του ΕΜΠ Χριστίνα Σαρτζετάκη, Αντώνη Αγόρη, Νικολέτα-Μαρκέλλα Ηλιακοπούλου, Βασιλιάνα Ροϊδούλη και Ναταλία Σαλπέα.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ από τo Εμπορικό Τμήμα της αυστριακής πρεσβείας Advantage Austria και τη ΣΗΜΜΥ του ΕΜΠ, με την υποστήριξη του IEEE NTUA Student Branch.

Συμμετείχαν 13 ομάδες σπουδαστών της ΣΗΜΜΥ -σε αυτό τον πρώτο 24ωρο διαγωνισμό τύπου Hackathon στην ιστορία του ΕΜΠ- οι οποίες κλήθηκαν να σκεφτούν και να υλοποιήσουν μία ιδέα που βελτιώνει την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου με τη χρήση αισθητήρων κορυφαίας τεχνολογίας.

Η αυστριακή εταιρεία Sick GmbH, με εξειδίκευση στον τομέα της τεχνολογίας αισθητήρων διεθνώς και με παρουσία στη χώρα μας μέσω της θυγατρικής της Sick Hellas Ltd, παρείχε στους διαγωνιζόμενους τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό, καθώς και έμπειρο τεχνικό προσωπικό.

Στην τελετή λήξης, στην οποία παραβρέθηκε ο πρύτανης του ΕΜΠ Ιωάννης Γκόλιας, βραβεύτηκε η νικήτρια ομάδα από τον εμπορικό σύμβουλο της αυστριακής πρεσβείας δρα Gerd Dückelmann-Dublany και τον διευθύνοντα σύμβουλο της αυστριακής εταιρείας Christoph Ungersböck και τιμήθηκαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες για τη συμμετοχή τους.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software