Η Ρωσία αποσυνδέεται από το internet!

Η Ρωσία αποσυνδέεται από το internet!

Να δοκιμάσει να αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο internet, θέλει η Ρωσία.

Η αποσύνδεση θα λειτουργήσει ως πείραμα, ώστε να προτείνει τροποποιήσεις σε έναν πρόσφατο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο οι ρωσικοί πάροχοι internet, καλούνται να εξασφαλίσουν την εντελώς ανεξάρτητη λειτουργία του ρωσικού internet.του Runet, όπως το ονομάζουν και πως θα έχουν την δυνατότητα σε οποιαδήποτε στιγμή να αποσυνδεθούν από το παγκόσμιο internet σε περίπτωση εξωτερικών κυβερνο-επιθέσεων.

Η Ρωσία θέλει να τεστάρει το ανεξάρτητο Runet, μέχρι την 1η Απριλίου. 

Η απόφαση αυτή μπορεί να σημαίνει την αυτονομία της Ρωσίας στο internet, ειδικά από τις ΗΠΑ, αλλά επίσης μπορεί να σημαίνει και την επιθυμία του Βλάντιμιρ Πούτιν να υπάρξει μεγαλύτερη λογοκρισία στο internet, περίπου όπως συμβαίνει στην Κίνα.

Η Ρωσία εξετάζει την ανεξαρτητοποίηση του internet από το 2014. Αυτό θα σημαίνει ότι τα δεδομένα που θα κυκλοφορούν στο ρωσικό διαδίκτυο θα παραμένουν εντός της χώρας και δεν θα δρομολογούνται μέσω ξένων διαδικτυακών κόμβων και δικτύων.

Εκτός από τις συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο πείραμα ειδικά στα τραπεζικά ή στα αεροπορικά συστήματα, σίγουρα αρκετές ιστοσελίδες θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Πολλές από αυτές στηρίζονται σε πολλαπλούς server, οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Powered by TUODY Software