«Αντήχηση», μια εγκατάσταση από τη Samsung

«Αντήχηση», μια εγκατάσταση από τη Samsung

«Να είστε Τολμηροί. Αντηχήστε με Ψυχή». Αυτό ήταν το σλόγκαν της εγκατάστασης «Resonance» που, προσφάτως, παρουσίασε η Samsung. Μια εγκατάσταση που επέτρεπε στους επισκέπτες να κάνουν τέχνη απλώς με την αναπνοή τους, την ομιλία τους, την κίνησή τους.

«Το κοινό θα αλληλεπιδρά με τέχνη η οποία βασίζεται σε καθημερινές συμπεριφορές - από την αναπνοή, τη δημιουργία ήχου και την κίνηση. Πρόκειται για μια έκθεση η οποία δημιουργείται από το κοινό και αφιερώνεται σε αυτό» εξηγούν οι άνθρωποι της νοτιοκορεατικής εταιρείας.

Η «Resonance» αποτελείτο από μια σειρά από δαιδαλώδεις χώρους που ήταν χωρισμένοι σε τρεις ζώνες.

Η πρώτη, ονομάζονταν «Empathy», ήταν ένα δωμάτιο γεμάτο με απαλό χρωματιστό φως, σχεδιασμένο να «ξυπνά εσωτερική συναισθηματικότητα».

Στο επόμενο δωμάτιο -με επωνυμία «Discovery»-, διάσπαρτοι θαλαμίσκοι με συσκευές ήχου «για να εμφυσήσουμε ζωή στην τέχνη» και «για να εξασφαλιστεί το ότι κάθε επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη χαρά της ακοής».

Σε αυτές τις δύο ζώνες φιλοξενούντο τρεις εγκαταστάσεις: στην «Breath In, Breath Out» οι επισκέπτες δημιουργούσαν σχήματα που μεγάλωναν και συρρικνώνονταν καθώς ανέπνεαν. Η «See Your Voice» επέτρεπε στους επισκέπτες να δημιουργήσουν με τη φωνή τους μοτίβα φωτός. Το «Touch the Emotion» ήταν ένα δωμάτιο γεμάτο με μπάλες που αναπηδούσαν μόλις ο επισκέπτης πατούσε έναν αισθητήρα.

Στην τελευταία ζώνη, την οποία ονόμασαν «Immersion», άλλες δύο εγκαταστάσεις: το «Ripple of Senses» ενθάρρυνε τους επισκέπτες να βαδίσουν, γεννώντας με αυτόν τον τρόπο ήχους και δημιουργώντας κυματισμούς φωτός στο πάτωμα.

Το «Resonating the Soul» ήταν ένα δωμάτιο με πολύχρωμα φώτα τα οποία συνόδευε ο ήχος που κάνουμε όταν βαδίζουμε πάνω σε χαλίκια. Ήταν μια πρόσκληση στο κοινό «να γίνει ένα με το έργο τέχνης και να ολοκληρώσει το ταξίδι του».

Η «Resonance» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ντιζάιν του Μιλάνου (8-14 Απριλίου), του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού φεστιβάλ ντιζάιν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software