Ηλεκτρικά πατίνια για έξυπνες και... οικολογικές μετακινήσεις!

Ηλεκτρικά πατίνια για έξυπνες και... οικολογικές μετακινήσεις!

Σε καινοτόμους και οικολογικούς τρόπους μετακίνησης στρέφεται ο δήμος Ρεθύμνης που δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους και τουρίστες για κοντινές διαδρομές να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια με σύστημα GPS, ασύρματη τεχνολογία και αυτόματο κλείδωμα, διαθέσιμα σε όποιον έχει κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης έγινε ο πρώτος πολίτης στο Ρέθυμνο που δοκίμασε το ηλεκτρικό πατίνι, δηλώνοντας πως η συνεργασία με την εταιρεία Lime, η οποία «έχει παρουσία σε περισσότερες από 100 πόλεις σε 25 χώρες στις 5 ηπείρους, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τη βιώσιμη κινητικότητα στον δήμο Ρεθύμνης.

Με πολύ χαρά υποδεχόμαστε τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime (που δραστηριοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιώσιμης Κινητικότητας του τμήματος προγραμματισμού του δήμου) και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποτελούμε την πρώτη πόλη σε νησί παγκοσμίως και την τρίτη πόλη στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται η εταιρεία».

Τα ηλεκτρικά πατίνια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κινούνται με μέγιστη ταχύτητα 20χλμ/ώρα και λειτουργούν με ηλεκτρική επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Στο Ρέθυμνο θα είναι διαθέσιμα σε κεντρικά σημεία της πόλης από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Μέσω εφαρμογής κάθε πολίτης ή επισκέπτης της πόλης άνω των 18 χρονών μπορεί να εντοπίσει το πιο κοντινό διαθέσιμο πατίνι, να το ξεκλειδώσει και να το χρησιμοποιήσει αφήνοντας το πατίνι στο τέλος της διαδρομής του. Το κόστος για το ξεκλείδωμα είναι 1 ευρώ και κάθε λεπτό διαδρομής κοστίζει επιπλέον 0.15 λεπτά, ενώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης.

Powered by TUODY Software