Ρέθυμνο: Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο του δήμου!

Ρέθυμνο: Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο του δήμου!

Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο του δήμου Ρεθύμνης ξεκίνησε τα δρομολόγιά του στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος CIVITAS DESTINATIONS.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργη Μαρινάκη, ο δήμος πρωτοπορεί για μια ακόμα φορά και μισθώνει από το ΚΤΕΛ Χανίων - Ρεθύμνου ένα μίνι ηλεκτρικό λεωφορείο, το οποίο θα λειτουργεί από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 κάθε μέρα με συχνότητα ανά 45 λεπτά και δωρεάν μετακίνηση για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Η διαδρομή του λεωφορείου είναι κυκλική γύρω από την παλιά πόλη και περικλείει τις οδούς - Σοφοκλή Βενιζέλου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Ι. Πετυχάκη, Αρκαδίου, Σαλαμίνος, Μελισσηνού, Λεωφ. Κεφαλογιάννη, ΚΤΕΛ Ρεθύμνου, Βλαστού, Πρεβελάκη, Φεραίου, Ψυλλάκη, Πατριάρχη Γρηγορίου, Δημακοπούλου, Γερακάρη, Μακαρίου, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Σοφοκλή Βενιζέλου. Σημείο εκκίνησης του ηλεκτρικού λεωφορείου είναι στη Σοφοκλή Βενιζέλου πλησίον της Μαρίνας Ρεθύμνου το οποίο αντιστοιχεί με την πρώτη στάση του λεωφορείου.

Ρύθμιση οφειλών από τον δήμο Ρεθύμνης

Στο μεταξύ, ο δήμος Ρεθύμνης δίδει τη δυνατότητα βεβαίωσης και ρύθμισης των οφειλών των δημοτών προς τον δήμο, για όσες έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως και δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του σχετικού νόμου, δηλαδή έως 16/07/2019.

Σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση:

«Δεδομένου ότι μεταξύ των ευεργετημάτων της ρύθμισης είναι η δυνατότητα απαλλαγής από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, πιστεύουμε ότι η εν λόγω ρύθμιση των οφειλών είναι μια ευκαιρία για όσους δεν έχουν υποβάλει δήλωση ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση τελών (ακαθαρίστων, παρεπιδημούντων, καθαριότητας και φωτισμού, Τ.Α.Π. κ.λπ.) στον δήμο, να υποβάλουν τώρα την προβλεπόμενη δήλωση και να ευνοηθούν των ευεργετημάτων της ρύθμισης (απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις), εκπληρώνοντας με ευνοϊκούς γι' αυτούς όρους τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς τον δήμο, εν όψει μάλιστα της εξαιρετικά αρνητικής οικονομικής συγκυρίας».

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις επιφανειών ακινήτων οι δημότες μπορούν να ελέγξουν την ακρίβεια της δήλωσής τους ελέγχοντας αν τα αναγραφόμενα στον λογαριασμό της ΔΕΗ τ.μ. αντιστοιχούν στα πραγματικά τ.μ. του ακινήτου τους ενώ παράλληλα διευκρινίζεται ότι στις προαναφερόμενες περιπτώσεις η υποβολή της δήλωσης και το αίτημα για βεβαίωση και ρύθμιση των οφειλών θα πρέπει να υποβληθεί στην οικονομική υπηρεσία του δήμου αποκλειστικά ως 16/07/2019.

Powered by TUODY Software