Τρομακτικό: Μεταμορφώνεται σε... cyborg για να μην πεθάνει!

Τρομακτικό: Μεταμορφώνεται σε... cyborg για να μην πεθάνει!

Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας...

Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή ιστορία: ένας επιστήμονα, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια, ανίατη, εκφυλιστική νόσο, μεταμορφώνεται σταδιακά σ’ έναν πλήρες cyborg -το πρώτο στον κόσμο- για να μην πεθάνει.

Το cyborg (cyberneticus organismus) είναι αυτοματοποιημένος τεχνητός οργανισμός, ο οποίος ενισχύει ή διευρύνει τις δυνατότητές του χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα. Συχνά διαθέτει συνδυασμό οργανικών (ζωτικών) και μηχανικών (συνθετικών) μερών σώματος.

Πριν δύο χρόνια, ο αμερικανο-βρετανός επιστήμονας Δρ Πίτερ Σκοτ Μόργκαν διαγνώστηκε με τη νόσο του κινητικού νευρώνα κι οι γιατροί του είχαν δώσει μόνο δύο χρόνια ζωής.

Αποφάσισε, λοιπόν, να συνεργαστεί με πρωτοπόρους στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να μεταμορφωθεί σε ένα cyborg.

Ένα ηλεκτρικό αναπηρικό αμαξίδιο επιτρέπει στον 61χρονο γιατρό να κάθεται ή να σηκώνεται, ενώ οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα εξελιγμένο σύστημα που θα του επιτρέπει να ελέγχει με τα μάτια του ένα άβαταρ που θα μιλά με τη δική του φωνή.

Παράλληλα ο δρ Μόργκαν έχει ήδη υποστεί αλλαγές στις σωματικές του λειτουργίες: Τρέφεται μέσω σωλήνα, ενώ στο κορμί του έχουν προσαρμοστεί ένας σάκος κολοστομίας κι ένας καθετήρας. Στο τελευταίο στάδιο της μεταμόρφωσής του, την εβδομάδα που μας πέρασε, ο 61χρονος γιατρός υπεβλήθη σε λαρυγγεκτομή - για να μην κινδυνεύσει με ασφυξία από την εισρόφηση τροφών, υγρών και σάλιου στους πνεύμονες.

Έχασε όμως έτσι τις φωνητικές του χορδές και αναγκάστηκε να περάσει δεκάδες ώρες σε στούντιο, ηχογραφώντας τη φωνή του, για να μπορέσει η τεχνητή νοημοσύνη να συναρμολογήσει μια μηχανική προέλευσης ρομποτική φωνή.

Λίγο πριν μπει στο χειρουργείο ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Αυτή είναι η τελευταία μου ανάρτηση ως Πίτερ 1.0. Αύριο θα ανταλλάξω τη φωνή με δεκαετίες πιθανώς ζωής, καθώς ολοκληρώνουμε την τελική ιατρική διαδικασία για τη μεταμόρφωσή μου σε πλήρες cyborg το μήνα που μού είχαν πει ότι θα πέθαινα βάσει στατιστικών στοιχείων. Να, όμως, που δεν πεθαίνω, αλλά μεταμορφώνομαι. Ω, πόσο λατρεύω την επιστήμη!»

 

Powered by TUODY Software