Η Virginia Rometty νέα επικεφαλής της IBM

Η Virginia Rometty νέα επικεφαλής της IBM
Η πρώην αντιπρόεδρος της IBM, Virginia Rometty, θα είναι πλέον, επικεφαλής της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε το διοικητικό συμβούλιο.

Θα αντικαταστήσει τον 60χρονο Samuel Palmisano, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση του προέδρου, από την αρχή της επόμενης χρονιάς.

Η 54χρονη Rometty είναι αρκετά γνωστή στην βιομηχανία της πληροφορικής, έχοντας φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα σε στρατηγικής σημασίας τμήματα της εταιρείας.

Η επιλογή του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο κατάφερε να διαχειριστεί μία κρίσιμη συγχώνευση, όπως και την προώθηση των πωλήσεων σε αναπτυσσόμενες χώρες, δίνει τέλος σε ένα έντονο κλίμα ανταγωνισμού  για τη θέση, που υπήρχε χρόνια, αφού οι κυριότεροι υποψήφιοι προέρχονταν πάντα από τα εκτελεστικά όργανα της ΙΒΜ.

Η επιλογή της Rometty στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, της δίνει μία θέση μεγάλου κύρους στα εταιρικά δρώμενα των ΗΠΑ, μπαίνοντας στο "θηλυκό κλαμπ" των Ursula Burns της Xerox, Indra Nooyi της PepsiCo, Ellen J. Kullman της DuPont και Meg Whitman της Hewlett-Packard.

Πηγή: New York Times

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software