Νέα νομοθεσία κατά της πειρατείας στη Νορβηγία

Νέα νομοθεσία κατά της πειρατείας στη Νορβηγία
Ένας νέος νόμος σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και τον online διαμοιρασμό αρχείων, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου στην Νορβηγία.

Ο νέος νόμος, ο οποίος ήταν στα σκαριά για δυο περίπου χρόνια, προβλέπει την δημιουργία μιας ομάδας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας. Η ομάδα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε στάδιο σχηματισμού, έχει σκοπό να θέσει σε εφαρμογή τις νέες διατάξεις, προς όφελος των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Σουηδία και η Δανία διατηρούν ήδη παρόμοιους φορείς για την πρόληψη και προστασία έναντι παραβάσεων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ο γενικός γραμματέας του Videograms Association της Νορβηγίας Willy Johansen, ανέφερε χαρακτηριστικά: “H νέα ομάδα που θα συγκροτηθεί θα διεξάγει έρευνες σχετικά με την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.  Ελπίζουμε στην δημιουργία μιας πολύ ισχυρής οργάνωσης, με πολλά μέλη που κατέχουν πνευματικά δικαιώματα ενταγμένα σε αυτή”.

Η λογοκρισία του The Pirate Bay καθώς και άλλων παρόμοιων διαδικτυακών ιστότοπων στη Νορβηγία, φαίνεται πως θα αποτελέσει αποτελεί βασική προτεραιότητα της οργάνωσης.

Πηγή: SecNews

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software