Σακχαρώδης διαβήτης: Δωρεάν έλεγχοι σακχάρου

Σακχαρώδης διαβήτης: Δωρεάν έλεγχοι σακχάρου
Δωρεάν έλεγχοι σακχάρου, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα "Σακχαρώδης διαβήτης -η μάστιγα του αιώνα", θα πραγματοποιηθούν στις 13 Νοεμβρίου (8.00 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 58) με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας.

"Επενδύοντας στη σημασία αλλά και στην αξία της ολοκληρωμένης ενημέρωσης, ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία κατά του σακχαρώδη διαβήτη, με στόχο την πληροφόρηση και την πρόληψη, η οποία είναι καθοριστική στην αποτελεσματική αντιμετώπιση και θεραπεία της σύγχρονης αυτής μάστιγας. Προσκαλούμε όλους τους δημότες στην ιατρική αυτή ημερίδα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας που ξεκίνησε ο δήμος μας τον προηγούμενο μήνα για την προαγωγή της πρόληψης σε θέματα υγείας" τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Πέτρος Σούλας.

"Η Παγκόσμια Ημέρα για το Διαβήτη είναι μια ευκαιρία για μια σημαντική υπενθύμιση σε όλους γιατί ο Διαβήτης μας αφορά όλους" ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Βασίλης Ταλατάς.

Κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα θα είναι ο διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και πρόεδρος Εταιρείας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού Χρήστος Μανές.

Στη συνέχεια θα μιλήσουν οι παθολόγοι διαβητολόγοι Ιωάννης Σαπάκος για την "Επιδημιολογία και διάγνωση του Διαβήτη", Βασίλης Ανδρεάδης, με θέμα "Παρακολούθηση Αυτοέλεγχος Διαβήτη" και Ιωάννης Τσαβδαρίδης, με θέμα "Θεραπευτική αντιμετώπιση του Διαβήτη".

Powered by TUODY Software