Γιατί οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με πλούσια οπίσθια;

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις γυναίκες με πλούσια οπίσθια;

Είναι γεγονός πως οι άντρες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα ζουμερά και καμπυλωτά οπίσθια. Και μια επιστημονική έρευνα απαντά στο γιατί! 

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τέξας David Buss και συγγραφέα του βιβλίου The evolution of desire , ο λόγος είναι… εξελικτικός!   

Οι άντρες λοιπόν ανέκαθεν προτιμούσαν τα πλούσια οπίσθια και η εμμονή αυτή βασίζεται στην ενστικτώδη προτίμηση για την ιδανική αναλογία μέσης-γοφών. Όσο πιο λεπτή είναι η μέση σε σχέση με τους γοφούς, τόσο πιο ελκυστική είναι η γυναίκα. Αυτή η προτίμηση των αντρών δηλαδή, έχει βιολογική βάση, καθώς οι γυναίκες με μικρότερη μέση και μεγαλύτερους γοφούς θεωρείται πως είναι πιο γόνιμες.

Μάλιστα, σύμφωνα και με παλιότερο δημοσίευμα της MailOnline, η «θεωρητικά βέλτιστη γωνία της οσφυϊκής καμπυλότητας» είναι 45,5 μοίρες από τη μέση στους γλουτούς.  

Η κλίση αυτή επέτρεπε στις προγονικές γυναίκες να έχουν καλύτερη υποστήριξη και στάση σώματος για να «φέρνουν εις πέρας πολλαπλές κυήσεις».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον David Buss, αυτό αποδεικνύει ότι η ομορφιά δεν είναι κάτι εντελώς αυθαίρετο, αλλά μάλλον έχει μια συνεκτική, προσαρμοστική λογική».  

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Evolution and Human Behavior.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software