Ο γάμος δίνει οικονομική και σωματική δύναμη

Ο γάμος δίνει οικονομική και σωματική δύναμη

Άνδρες και γυναίκες άνω των 60 ετών που ήταν παντρεμένοι βρέθηκαν να είναι σωματικά πιο ικανοί από τους ανύπαντρους, τους χήρους ή αυτούς που συζούσαν, σύμφωνα με νέα μελέτη του UCL.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση PLOS One, μετά από ανάλυση στοιχείων για περισσότερες από 20.000 άτομα από την Αγγλία και από τις ΗΠΑ.

"Γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες ότι οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο και αναφέρουν καλύτερη φυσική και ψυχική υγεία, αλλά υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία σχετικά με τη σχέση μεταξύ γάμου και σωματικής ικανότητας", εξήγησε η επικεφαλής συγγραφέας Natasha Wood, από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του UCL.

"Μεγάλο μέρος του πλεονεκτήματος αυτού, που έχουν οι παντρεμένοι άνθρωποι (το να είναι πιο δυνατοί σωματικά), οφείλεται στο ότι είναι κατά μέσο όρο πλουσιότεροι από εκείνους που δεν είναι παντρεμένοι και η μεγαλύτερη οικονομική άνεση έχει συνδεθεί με καλύτερη σωματική ικανότητα".

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την ταχύτητα βάδισης και τη δύναμη της λαβής σε ενήλικες ηλικίας 60 ετών και άνω, καθώς αυτά τα χαρακτηριστικά αποτελούν καλούς δείκτες της ανεξαρτησίας των ανθρώπων στις καθημερινές δραστηριότητες, αλλά και των μελλοντικών τους αναγκών για κοινωνική φροντίδα και κίνδυνο θνησιμότητας.

Πηγή: healthmag.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software