Προσοχή: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα που κυκλοφορεί

Προσοχή: Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη δίαιτα που κυκλοφορεί

Κατά καιρούς ακούμε για διάφορες δίαιτες που διαφημίζουν ότι κάνουν θαύματα... Μία, όμως, δίαιτα φαίνεται πως έχει προβληματίσει ιδιαιτέρως όσους την ακολούθησαν. Το όνομα αυτής: Snake Diet ή αλλιώς Δίαιτα του Φιδιού.

Σύμφωνα με το Health, αν αποφασίσεις να την ακολουθήσεις, αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να περιορίσεις την κατανάλωση του φαγητού σε ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα σε δύο ώρες.

Το αρχικό στάδιο περιλαμβάνει την κατανάλωση βραδινού και, στη συνέχεια, μία 48ωρη νηστεία, ενώ, παράλληλα, καταναλώνεις Snake Juice (ποτό με ηλεκτρολύτες που δεν έχει περάσει από έρευνα για το πόσο ασφαλές είναι).

Έπειτα, έρχεται άλλη μία νηστεία 72 ωρών, κατά την οποία πρέπει να μετράς την κέτωση (μία μεταβολική κατάσταση που προκαλείται από χαμηλά ποσοστά υδατανθράκων), καθώς αυτή είναι που ενεργοποιεί η εν λόγω δίαιτα. Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι το τι ακριβώς τρως μετά από αυτήν τη νηστεία. 

Οι ειδικοί έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τη συγκεκριμένη δίαιτα, η οποία φαίνεται να προτείνει την απουσία του φαγητού και τη στήριξη της διατροφής σε ένα δικής της έμπνευσης ηλεκτρολυτικό ποτό. Όταν δεν καταναλώνεις τροφή, όμως, δε στερείσαι μόνο των θερμίδων που τις συνοδεύουν, αλλά και των θρεπτικών τους συστατικών που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό.

Το γεγονός ότι έχει τόσο άμεση σχέση με την κέτωση δημιουργεί ένα ακόμη ρίσκο για την υγεία, αφού αυξάνονται οι πιθανότητες για κετοξέωση, μία σοβαρή κατάσταση που συνδέεται με τον διαβήτη και μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, ζαλάδες, μυϊκές κράμπες, ακόμη και κώμα.

Με όλα τα παραπάνω, το αποτέλεσμα είναι, όχι μόνο να χάνεις θερμίδες και λίπος, αλλά και καθαρό βάρος και ιστό, όπως μυϊκή μάζα και οργανικά κύτταρα. 

Powered by TUODY Software