Το μικρότερο είδος βατράχου...

Το μικρότερο είδος βατράχου...
Το μικρότερο είδος βατράχου που έχει ποτέ βρεθεί σε Ασία, Αφρική ή Ευρώπη ανακάλυψαν επιστήμονες, ενός project για την "αναζήτηση των χαμένων βατράχων", στο νησί Βόρνεο. Το βατραχάκι που ονομάστηκε Microhyla nepenthicola έχει μέγεθος ως 12,8 mm.

Σύμφωνα με τον δρ. Ιντραντέιλ Ντας, από Ινστιτούτο για την Βιοποικιλότητα και την Περιβαλλοντική Προστασία μαλαισιανού πανεπιστημίου, τα μικρά βατραχάκια είχαν εντοπιστεί νωρίτερα, ωστόσο λόγω του μεγέθους τους - από 10,6 ως 12,8 mm - θεωρήθηκε ότι ήταν μικρά σε ηλικία αμφίβια γνωστών ειδών.

"Όπως προκύπτει ωστόσο αποτελούν ξεχωριστό μικρο - είδος" συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι το όνομα τους θα είναι Microhyla nepenthicola, από το φυτό πάνω στο οποίο ζουν.

Τα βατραχάκια βρέθηκαν στην άκρη δρόμου που οδηγεί στο βουνό Γκουνούνγκ Σεραπί, σε εθνικό πάρκο της Μαλαισίας. Οι επιστήμονες οδηγήθηκαν προς αυτά, από τον ήχο της φωνής τους κατά τη δύση του ήλιου.

Η ανακάλυψη αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος, από διεθνή φορέα για την προστασία των αμφιβίων, που ονομάζεται "Χαμένα Βατράχια".

Περισσότερες πληροφορίες στο site: www.conservation.org/lostfrogs
Powered by TUODY Software