Η Γερμανία προσκαλεί τον σταυρωμένο διαδηλωτή

Η Γερμανία προσκαλεί τον σταυρωμένο διαδηλωτή

Ο ουκρανός ακτιβιστής Ντμίτρο Μπουλάτοφ που απήχθη και βασανίστηκε βιαίως από ομάδα αγνώστων με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς έχει λάβει άδεια για να ταξιδέψει σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να δεχτεί ιατρική περίθαλψη, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ- Βάλτερ Στάϊνμαγιερ.

«Πρόκειται για πληροφορίες μου ότι μπορεί να φύγει από τη χώρα αύριο, αν το θελήσει», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, προσθέτοντας ότι έχει ενημερωθεί σχετικά τηλεφωνικώς από τον ουκρανό ομόλογό του Λεονίντ Κόζαρα.

Ο Στάϊνμαγιερ ανέφερε ότι ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ μπορεί να νοσηλευτεί σε γερμανικό νοσοκομείο αν το θελήσει.

Ο 35χρονος ουκρανός ακτιβιστής ένας από τους ηγέτες των "αυτοκινούμενων" αντικυβερνητικών εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στο Κίεβο επονομαζόμενος και «Auto-Μαϊντάν », εμφανίστηκε την Πέμπτη με το πρόσωπό του παραμορφωμένο και πρησμένο και με τραύματα στα χέρια του.

Όπως είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Channel 5 της Ουκρανίας είχε απαχθεί μια εβδομάδα νωρίτερα και βασανίστηκε άγρια ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι απαγωγείς του τον «σταύρωσαν».

Ο Μπουλάτοφ είναι στην αστυνομική λίστα των καταζητούμενων με την υποψία της συμμετοχής σε «οργάνωση μαζικών εκδηλώσεων βίας» - κατηγορία η οποία επισύρει ποινή έως και οκτώ χρόνια κράτησης.

Ο Μπουλάτοφ νοσηλεύεται και μέλη της ουκρανικής αντιπολίτευσης τον φυλάσσουν για να αποφευχθεί η σύλληψή του απο την αστυνομία
Powered by TUODY Software