Επίθεση με πράσινη μπογιά κατά των Pussy Riot

Επίθεση με πράσινη μπογιά κατά των Pussy Riot
Δύο μέλη του συγκροτήματος διαμαρτυρίας Pussy Riot δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα ανδρών, οι οποίοι τους πέταξαν σκουπίδια, τις περιέλουσαν με πράσινη μπογιά και τις προπηλάκισαν, την ώρα που αυτές βρίσκονταν σε ένα εστιατόριο McDonald’s.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από τα μέλη του γκρουπ, φαίνονται 3 άνδρες να επιτίθενται στη Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και τη Μαρία Αλιόχινα, φωνάζοντάς τους παράλληλα «(πηγαίνετε) στην Αμερική!» και εκτοξεύοντας πράσινο χρώμα από σύριγγες στα πρόσωπά τους, στην πόλη Νίζνι Νοβγκορόντ.

«Πονάει! Γιατί το κάνετε αυτό;» είπε η Τολοκονίκοβα έχοντας στο πρόσωπο και τα χέρια της πράσινες κηλίδες χρώματος. «Δεν έχετε το δικαίωμα να μου κάνετε κακό. Σας παρακαλώ, μην το ξανακάνετε αυτό σε κανέναν άλλον».

Η Αλιόχινα είπε ότι τραυματίστηκε στο κεφάλι και η Τολοκονίκοβα υπέστη χημικά εγκαύματα. Οι άνδρες φορούσαν πατριωτικά σύμβολα -τις λεγόμενες κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, που τιμούν τη μνήμη της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Τολοκονίκοβα και η Αλιόχινα είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών επειδή είχαν τραγουδήσει μια «πανκ προσευχή» σε μια ρωσική ορθόδοξη εκκλησία στη Μόσχα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενώ στη Δύση τα μέλη του συγκροτήματος είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και θεωρούνται ακτιβίστριες που μάχονται υπέρ της ελευθερίας του λόγου, στη Ρωσία θεωρούνται απεχθείς από πολλούς πολίτες, κυρίως στις συντηρητικές επαρχίες της χώρας, όπου η υποστήριξη προς τον πρόεδρο Πούτιν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software