Ο Πούτιν ελπίζει ότι οι Παραολυμπιακοί θα αμβλύνουν την ένταση

Ο Πούτιν ελπίζει ότι οι Παραολυμπιακοί θα αμβλύνουν την ένταση

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι να συμβάλουν "στην άμβλυση των εντάσεων" που προκλήθηκαν από την κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο.

"Ελπίζω ότι οι Παραολυμπιακοί θα μπορεύσουν να αμβλύνουν κάπως της εντάσεις γύρω από το θέμα της Ουκρανίας", είπε ο Πούτιν στον πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Φίλιπ Κρέιβεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες.

Λίγες ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων, η ουκρανική ομάδα που βρίσκεται στο Σότσι ανακοίνωσε οτι δεν θα τους μποϊκοτάρει όμως εξέφρασε ξεκάθαρα την αποδοκιμασία της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Κριμαία.

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, η οποία από τις αρχές του μήνα έκανε καθημερινά προσπάθειες να πείσει την Ουκρανία να συμμετάσχει στους αγώνες, υποδέχτηκε με ανακούφιση την είδηση αυτή.

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την απόφαση της Ουκρανίας δεδομένου ότι επιθυμούμε να έχει το προβάδισμα ο αθλητισμός έναντι όλων των άλλων και οι ομάδες να συμμετάσχουν πλήρεις στους αγώνες οι οποίοι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι φανταστικοί", είπε ο Κρέιβεν.

"Η Επιτροπή συνεργάστηκε στενά με την Ουκρανική Παραολυμπιακή Επιτροπή όλη την εβδομάδα ώστε (οι αθλητές) να παραμείνουν στο Σότσι", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Πούτιν θα είναι παρών στην τελετή έναρξης. Ωστόσο, πολλές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ, αποφάσισαν να μην στείλουν επίσημες αντιπροσωπείες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις στην Κριμαία.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software