Κάμερον: Να ακυρωθεί η σύνοδος G8 στο Σότσι

Κάμερον: Να ακυρωθεί η σύνοδος G8 στο Σότσι
Η Ομάδα των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του πλανήτη πρέπει να ακυρώσει τη σύνοδο της G8 στο ρωσικό θέρετρο Σότσι τον Ιούνιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας στη Χάγη, όπου βρίσκεται για να παραστεί στη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια και τη Σύνοδο Κορυφής της G7 που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριό της.

«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι δεν θα γίνει μια σύνοδος της G8 φέτος στη Ρωσία. Αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον πριν από τη Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια.

«Οι προετοιμασίες για την σύνοδο του Ιουνίου έχουν ήδη ανασταλεί» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Ερωτηθείς σχετικά με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας με την Ουκρανία, ο Κάμερον εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» και διεμήνυσε ότι η όποια περαιτέρω εισβολή του ρωσικού στρατού θα πυροδοτήσει την επιβολή νέου κύματος κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Πρέπει να στείλουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα στη ρωσική κυβέρνηση και στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα ήταν εντελώς απαράδεκτο να προχωρήσει περισσότερο εντός του εδάφους της Ουκρανίας και ότι αυτό θα πυροδοτούσε την επιβολή επιπλέον κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και από άλλες χώρες. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό» είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software