Κέρδισαν λαχείο, έδωσαν 3 εκ. για "ανεξάρτητη Σκοτία"

Κέρδισαν λαχείο, έδωσαν 3 εκ. για "ανεξάρτητη Σκοτία"
Μεγάλοι ευεργέτες της «σκωτσέζικης ανεξαρτησίας» θα μπορούσαν να ανακηρυχθούν ο Κόλιν και η Κρις Γουίαρ, το ζευγάρι που κέρδισε 161 εκ. λίρες στο τζάκποτ του Euromillions και έχει δώσει 3 εκ. λίρες στην καμπάνια για μία ανεξάρτητη Σκοτία - ενισχύοντας σημαντικά την δύναμή της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Κόλιν ήταν κάμεραμαν στην σκοτσέζικη τηλεόραση και η επί τριάντα χρόνια σύντροφός του, Κρις, δούλευε στον χώρο της Υγείας.

Η πρώτη τους προσφορά στην καμπάνια πριν από λίγους μήνες ήταν ένα εκ. λίρες και πρόσφατα επανήλθαν δίνοντας δύο εκατομμύρια λίρες ακόμη. Έτσι το ζευγάρι από το Ayrshire της Σκοτίας είναι οι μεγαλύτεροι δωρητές σε πολιτική καμπάνια, στη Βρετανία για τους τελευταίους 15 μήνες.

Σύμφωνα με τους Sunday Times το κίνημα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας έχει κερδίσει το 30% των πολιτικών δωρεών από την αρχή του 2013. Η καμπάνια «Yes Scotland» διαθέτει 2 εκ. λίρες ενώ η καμπάνια κατά της ανεξαρτητοποίησης της Σκοτίας «Better Together» του Άλισταιρ Ντάρλινγκ έχει μόνο 863.000 λίρες.Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software