Νέα 24ωρη παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα

Νέα 24ωρη παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα
Η εκεχειρία που ισχύει από τις 11 Αυγούστου στη Λωρίδα της Γάζας και έληγε τα μεσάνυχτα θα παραταθεί για άλλες 24 ώρες, ανακοίνωσε από το Κάιρο ένα μέλος της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας που μετέχει στις συνομιλίες με τους Ισραηλινούς διαπραγματευτές.

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι "συμφώνησαν να παρατείνουν για 24 ώρες" την πενθήμερη εκεχειρία που είχε κηρυχθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, είπε ο αξιωματούχος αυτός, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η προηγούμενη εκεχειρία, των 72 ωρών, παρατάθηκε την περασμένη Τετάρτη για 5 ημέρες.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε ότι η χώρα του παραμένει έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο και θα απαντήσει "δυναμικά" στην περίπτωση που επαναληφθούν οι ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους.

"Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο. Ο στρατός είναι έτοιμος να χτυπήσει δυναμικά εάν ξαναρχίσουν οι ρίψεις" ρουκετών, ανέφερε σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν στο Ασντότ, στο νότιο Ισραήλ, λίγες ώρες προτού να λήξει η πενθήμερη εκεχειρία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επιχείρηση που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου "θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της", δηλαδή "να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια", πρόσθεσε.

Powered by TUODY Software