Νέο αιματοκύλισμα με 27 νεκρούς στη Γάζα

Νέο αιματοκύλισμα με 27 νεκρούς στη Γάζα

Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένων 3 διοικητών της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και πολλών παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, στην 45η ημέρα των συγκρούσεων, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα έχει αυξηθεί στους 2.078 από την έναρξη την 8η Ιουλίου της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» από το Ισραήλ με στόχο να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα και να καταστρέψει τις σήραγγες που χρησιμοποιεί η Χαμάς για να εξαπολύει επιθέσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής υπηρεσίας άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα.

Από τα θύματα, τα 61 σκοτώθηκαν μετά τη διακοπή της εκεχειρίας διάρκειας 9 ημερών την Τρίτη και την αποτυχία των έμμεσων διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων στο Κάιρο.

Τρεις διοικητές της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό ενός κτιρίου στη Ράφα (στη Λωρίδα της Γάζας) όπου επίσης έχασαν την ζωή τους άλλοι 7 άνθρωποι.

Νωρίτερα σήμερα δύο επιδρομές σημειώθηκαν στη Μπέιτ Λάχια (βόρεια) και στη Γάζα κατά τις οποίες επλήγησαν άνθρωποι που περπατούσαν στους δρόμους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 7 Παλαιστίνιοι, εξ αυτών 4 παιδιά.

Ένας άλλος βομβαρδισμός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 4 ανθρώπων που παρευρίσκονταν σε μια κηδεία σε ένα νεκροταφείο. Όμως ο στρατός ανακοίνωσε ότι στόχευε εναντίον Παλαιστινίων μαχητών που βρίσκονταν εκεί και προσπαθούσαν να εκτοξεύσουν ρουκέτες από το νεκροταφείο.

Ένας άνδρας σκοτώθηκε επίσης στην επιδρομή εναντίον του καταυλισμού προσφύγων του Νουσεϊράτ, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον Κούντρα.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών τα τρία τέταρτα των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου είναι άμαχοι πολίτες.

Από την ισραηλινή πλευρά 3 πολίτες —δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός— έχασαν την ζωή τους κατά τη ρίψη ρουκετών εναντίον του Ισραήλ και 64 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στις μάχες περιλαμβανομένων 5 από «φίλια πυρά».

Ένας Ισραηλινός πολίτης τραυματίστηκε σοβαρά από όλμους που ερρίφθησαν από τη Γάζα, ανέφερε ο στρατός.


Powered by TUODY Software