Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις όσο χρειαστεί

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Κυριακή ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια του εβραϊκού κράτους.

Επίσης προειδοποίησε τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από οποιαδήποτε θέση όπου αναπτύσσουν τρομοκρατική δράση παλαιστίνιοι μαχητές, τονίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις αυτές πιθανόν να πληγούν από βομβαρδισμούς.

"Η στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε στις 8 Ιουλίου θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχει το στόχο της και αυτό μπορεί να πάρει χρόνο", τόνισε ο Νετανιάχου από το Τελ Αβίβ στις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

"Καλώ τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν αμέσως από κάθε σημείο από το οποίο η Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατική δράση. Κάθε ένα από τα σημεία αυτά αποτελεί στόχο για εμάς", δήλωσε την επομένη της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης που ισοπέδωσε πολυκατοικία 13 ορόφων στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός είχε προειδοποιήσει τους ενοίκους της πολυκατοικίας αυτής να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λίγο πριν από την έναρξη της επίθεσης. Σύμφωνα με τον στρατό, στο κτίριο αυτό στεγαζόταν κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή το πρωί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, 48η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς η οποία δεν δείχνει κανένα σημάδι εκτόνωσης.

Τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την επιδρομή αυτή και παραμένει ασαφές αν οι δύο νεκροί ήταν μέλη ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.

Η Αίγυπτος που προσπαθεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη μιας εκεχειρίας μεταξύ της ισλαμιστικής Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, και του Ισραήλ, απηύθυνε έκκληση χθες προς τις δύο πλευρές για διακοπή των εχθροπραξιών και επανάληψη των συνομιλιών. Η εκεχειρία κατέρρευσε την Τρίτη.

Περισσότεροι από 2.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης κατά της Χαμάς στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές αρχές. Το 70,73% των θυμάτων είναι άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Στο Ισραήλ 64 στρατιώτες και τέσσερις άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Powered by TUODY Software