Το DNA του Ναπολέοντα σε... ελβετικά ρολόγια

Το DNA του Ναπολέοντα σε... ελβετικά ρολόγια
To DNA του Ναπολέοντα σε ρολόγια; Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβε η ελβετική ωρολογοποιία DeWitt, που θα κυκλοφορήσει έναν περιορισμένο αριθμό ρολογιών, τα οποία θα είναι διακοσμημένα με μικροσκοπικά κομμάτια από τα μαλλιά του αυτοκράτορα, που απέκτησε σε μια δημοπρασία αυτόν τον μήνα.

«Θα υπάρχει το DNA του Ναπολέοντα στα ρολόγια μας» δήλωσε την Τρίτη στη Γενεύη, στην έδρα της εταιρείας, η Βιβιάν ντε Βιτ, ο σύζυγος της οποίας είναι απευθείας απόγονος του Ζερόμ Ναπολεόν (1784-1860), του νεώτερου αδελφού του Ναπολέοντα.

Οι τούφες αυτές αναμένεται να κοπούν σε μικροσκοπικά κομμάτια, διαμέτρου μόλις μισού χιλιοστού. Τα κομμάτια αυτά θα είναι ορατά μόνο με τη βοήθεια μικροσκοπίου και κάθε κομμάτι θα τοποθετηθεί κάτω από το τζάμι του ρολογιού, πάνω από την φωτογραφία του αυτοκράτορα που αποτελεί το έμβλημα της εταιρείας DeWitt.

Η πρώτη επεξεργασία αυτού του τύπου, που πραγματοποιήθηκε με χειρουργική ακρίβεια, έλαβε χώρα σήμερα παρουσία ενός πιστοποιημένου δικαστικού επιμελητή στην εταιρεία.

H Dewitt που κατασκευάζει περίπου 1.500 ρολόγια κάθε χρόνο και στην οποία εργάζονται 60 άνθρωποι, αναμένεται να κατασκευάσει μία περιορισμένη σειρά 400 - 500 ρολογιών διακοσμημένων με το DNA του Ναπολέοντα, με την τιμή τους να ανέρχεται σε τουλάχιστον €8.000.

«Ο Ναπολέων αποτελούσε αντικείμενο λατρείας ήδη κατά τη διάρκεια της ζωής του, όταν έκοβε τα μαλλιά του, θαυμαστές του τα μάζευαν για να τα διατηρήσουν» επισήμανε η ντε Βιτ.

Οι τρίχες αυτές προέρχονται από δύο τούφες που απέκτησε τον περασμένο Νοέμβριο η ντε Βιτ σε μια δημοπρασία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έναντι τιμήματος €16.750 και €12.880 ευρώ αντίστοιχα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software