Νέος αρχηγός για το Εργατικό Κόμμα της Σκωτίας

Νέος αρχηγός για το Εργατικό Κόμμα της Σκωτίας

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα στη Σκωτία εξέλεξε τον πρώην υπουργό Τζιμ Μέρφι νέο ηγέτη του, πέντε μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές στις οποίες το κόμμα θα κληθεί να δώσει σκληρή μάχη για τη διατήρηση των εδρών του της Σκωτίας ώστε να κερδίσει την εξουσία στις εθνικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Μέρφι, ο οποίος εθεωρείτο φαβορί, έγινε ευρύτερα γνωστός από την εκστρατεία του υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τον Σεπτέμβριο, στο οποίο ηττήθηκαν οι εθνικιστές.

Ο Μέρφι, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Σκωτίας, θα κληθεί να ενισχύσει την εικόνα του κόμματος βορείως των συνόρων ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να επανασυνδεθεί με τους ψηφοφόρους που απομακρύνονται όλο και περισσότερο από αυτό.

Μία δημοσκόπηση του Οκτωβρίου έδειξε ότι οι Εργατικοί της Σκωτίας θα εκλέξουν στο βρετανικό κοινοβούλιο μόλις τέσσερις βουλευτές από τους 41 που διαθέτουν σήμερα, στο σύνολο των 59, καθώς η υποστήριξη προς το εθνικιστικό Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) αυξάνεται ενόψει των βουλευτικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τον Μάιο του 2015.

Οι κεντροαριστεροί Εργατικοί βρίσκονται στην αντιπολίτευση στο Ουεστμίνστερ, όπου κυριαρχεί ο συνασπισμός Συντηρητικών Φιλελευθέρων Δημοκρατών. Στη Σκωτική Εθνοσυνέλευση κυριαρχεί το αυτονομιστικό SNP.


Powered by TUODY Software