Νεκρός Παλαιστίνιος σε ανταλλαγή πυρών στη Λωρίδα της Γάζας

Νεκρός Παλαιστίνιος σε ανταλλαγή πυρών στη Λωρίδα της Γάζας
Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν ένα μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς μετά από ανταλλαγή πυρών που ξέσπασε στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας κατά την οποία τραυματίστηκε ένας Ισραηλινός στρατιώτης, ανέφεραν παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές και ο ισραηλινός στρατός.

Στην ανακοίνωσή τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν ότι στρατιώτες που εκτελούσαν περιπολία εντός του ισραηλινού εδάφους δέχτηκαν επίθεση από ελεύθερους σκοπευτές στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ο στρατός απάντησε στα πυρά από ξηράς και αέρος.

Πηγές της Χαμάς ανέφεραν ότι ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε ονομάζεται Ταϊσέρ Ασμάιρι και ήταν μέλος της ένοπλης πτέρυγάς της στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Ο Ισραηλινός στρατιώτης φέρει σοβαρό τραύμα στο στήθος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Μετά τη λήξη του πολέμου των 50 ημερών, τον Αύγουστο, σημειώνονται στην περιοχή σποραδικές συγκρούσεις. Την Παρασκευή, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν μια βάση της Χαμάς στη Γάζα, μετά από μια επίθεση με ρουκέτες εναντίον του ισραηλινού εδάφους, νωρίτερα την ίδια ημέρα.

"Η επίθεση αυτή, η δεύτερη αυτήν την εβδομάδα, είναι μια κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του Ισραήλ (...). Το Ισραήλ δεν θα διστάσει να απαντήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα εναντίον των στρατιωτών του", τόνισε στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του στρατού, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Η Χαμάς από την πλευρά της επέρριψε την ευθύνη για την κλιμάκωση στο Ισραήλ, προειδοποιώντας ότι μολονότι επιθυμεί την ειρήνη, θα απαντήσει στις ισραηλινές ενέργειες και "δεν θα σιωπήσει απέναντι στα συνεχιζόμενα σιωνιστικά εγκλήματα".
Powered by TUODY Software